to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 06.12.2017

Πολιτική

Γ. Δραγασάκης: Μονταζιέρα από Μητσοτάκη, Χρυσή Αυγή και ΜΜΕ για τα «δικά μας παιδιά»

Κρεσέντο φθηνού λαϊκισμού...


«Δεν απέφυγε τελικά τη μονταζιέρα ο @kmitsotakis. Σε μια ημέρα έντονου συμβολισμού, το μόνο που μέχρι στιγμής ψελλίζει είναι η ακροδεξιά ρητορική, συνεχίζοντας το κρεσέντο φθηνού λαϊκισμού στο οποίο συγκεκριμένα μιντιακά κέντρα & η Χρυσή Αυγή συντονισμένα επιδίδονται από εχθές».

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με τον φακό του left: Τους 5 πυλώνες της κυβερνητικής στρατηγικής παρουσίασε ο Γ. Δραγασάκης

Με αυτό τον τρόπο απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter, ο οποίος σε μια ακόμη ακροδεξιά τοποθέτηση έγραψε με αφορμή τις σημερινές διαδηλώσεις για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το εξής: «Επεισόδια, μολότοφ, σπασίματα μαγαζιών - για μια ακόμη φορά εικόνα χάους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ‘’τα δικά τους παιδιά’’, όπως είπε χθες ο κ. Δραγασάκης, γι’αυτό προφανώς δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της...».

«Σοσιαλδημοκρατική στροφή Αλέξη Τσίπρα...οι κουκουλοφόροι κάνουν ανενόχλητοι πλιάτσικο στο κέντρο των Αθηνών και η Αστυνομία λείπει για να μήν συλληφθούν τα δικά τους κατά Δραγασάκη παιδιά», ήταν το παρόμοιο σχόλιο του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνι Γεωργιάδη.

Δύο σχόλια που έρχονται σε πλήρη αρμονία με την Χρυσή Αυγή, που σήμερα στην ιστοσελίδα της γράφει πως «Σπάνε και καίνε οι παρακρατικοί με την αβάντα του συριζαίικου κράτους».

Σημειώνεται ότι αφορμή για τα σχόλια ΝΔ – Χρυσής Αυγής αποτέλεσε η διαμαρτυρία 20 ατόμων για τα δικαιώματα των κρατουμένων πριν από την έναρξη εκδήλωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αθήνας και της Οργάνωσης Μελών Δάφνης-Υμηττού του ΣΥΡΙΖΑ , μετά την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε: «Να σας συγχαρώ για την ψυχραιμία σας. Αν μας έλεγαν ότι "θέλουμε να έρθουμε στην εκδήλωσή σας να διατυπώσουμε τα αιτήματά μας", είμαι βέβαιος ότι εμείς θα τους δεχόμασταν να συζητήσουμε. Πολύ περισσότερο που αναφέρονται σε ένα νομοσχέδιο το οποίο ήταν και είναι αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης. Και το μόνο που ήθελα να πω σε αυτά τα παιδιά είναι ότι βεβαίως πρέπει να αναγνωρίσουν ότι τούτη εδώ η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολλά για τον τομέα του σωφρονιστικού συστήματος. Ο,τι θετικό βήμα γίνεται πρέπει να στηρίζεται. Ελπίζω να έμεινε κάποιο από αυτά τα παιδιά εδώ μέσα και να ακούσει. Δεν πειράζει, δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε. Κάποιοι».
 
Ο Γιάννης Δραγασάκης αναφερόταν βεβαίως στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας που είχαν κι έχουν όλοι οι πολίτες.
 
Όπως είχε άλλωστε αναφέρει από χθες στο Twitter: 
Αλλά η μονταζιέρα κόβει και ράβει, δείχνοντας όποιον αντιδρά σε οτιδήποτε ως… τρομοκράτη.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)