to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:27 | 28.01.2015

Πολιτική

Γ. Δραγασάκης μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου: Το Μνημόνιο έχει λήξει, η Ελλάδα έχει τις προτάσεις της

«Υπάρχει ένα φαύλος κύκλος από τον οποίο θέλουμε να απεμπλέξουμε την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εν όψει της άφιξης στη χώρα μας του Μάρτιν Σουλτς και του Γερούν Ντέισελμπλουμ


«Η Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ είναι μια χώρα που έχει τις δικές της προτάσεις. Καταλαβαίνουμε πως και οι άλλες χώρες έχουν τις δικές τους προτάσεις, τα δικά τους κοινοβούλια και για αυτό μιλάμε για διάλογο και όχι για τσαμπουκάδες και αμοιβαίους εκβιασμούς». 

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εν όψει της άφιξης στη χώρα μας του Μάρτιν Σουλτς και του Γερούν Ντέισελμπλουμ και αφού σχολίασε ότι το Μνημόνιο θεωρείται λήξαν για τη νέα κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση θα ασκήσει τα μετοχικά δικαιώματα των τραπεζών, δίχως να επηρεαστούν τα δικαιώματα των ιδιωτών» επισήμανε επίσης ο Γ. Δραγασάκης ενώ τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση  δεν θέλει «νέους φόρους» αλλά ανακατανομή των φόρων ώστε να μην πληρώνουν μόνο οι αδύναμοι.

Σε κάθε κυβερνητική αλλάγη και χάραξης νέας πολιτικής, οι αναταράξεις στις αγορές είναι αναμενόμενες, ήταν το σχόλιο του Γ.Δραγασάκη όταν ρωτήθηκε για την πτώση στο Χρηματιστήριο.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ  και των περιφερειακών αεροδρομίων, δήλωσε ότι «υπάρχουν αγορές και αγορές, επενδυτές και επενδυτές, αν κάποιοι είχαν επενδύσει λανθασμένα σε μία ιδιωτικοποίηση που δεν θα γίνει είναι φυσικό να αλλάξουν στρατηγική» και σημειώσε ότι «ετοιμάζουμε ένα κατάλογο επενδύσεων μεγαλύτερων και μικρότερων». Μάλιστα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει ούτε ρήξη ούτε συνέχιση μίας πολιτικής «που οδηγεί στην καταστροφή». «Έχουμε σχέδιο, η Ελλάδα είναι μία χώρα που από την Κυριακή έχει τις δικές της προτάσεις» επισήμανε ο κ. Δραγασάκης.

Σε σχέση με τη στήριξη των ευπαθών πολιτών ξεκαθάρισε ότι σκοπός δεν είναι να θιγούν ΔΕΗ, ΟΤΕ  και ΕΥΔΑΠ: «Θέλουμε να τις στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις, δεν θα τις επιβαρύνουμε, η ενίσχυση των πολιτών θα χρηματοδοτηθεί από άλλες πηγές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)