to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 08.03.2020

Πολιτική

Γ. Δραγασάκης: «Γκρίζο», αν όχι σκοτεινό, το επόμενο διάστημα για την οικονομία

«Αν λάβουμε υπόψη τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 4ο 3μηνο, αλλά και τις διεθνείς συνθήκες, το επόμενο διάστημα προβλέπεται «γκρίζο», αν όχι σκοτεινό. Χωρίς πανικό, αλλά με ταχύτητα, χρειάζεται ριζικός επανασχεδιασμός της κυβερνητικής πολιτικής», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Αθήνα 9,84


Μερικά από τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Γιάννη Δραγασάκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθηνών, στην εκπομπή «Μην πυροβολείτε την πολιτική», με τον δημοσιογράφο Βασίλη Βασίλη Πάικο στον ρ/σ «Αθήνα 9,84»:

Οι οικονομικές επιδόσεις το 4ο 3μηνο 2019 ήταν απογοητευτικές & το πιο ανησυχητικό είναι ότι έγιναν πριν από το ξέσπασμα του θέματος με τον κορωνοιό.

Οι 4 βασικές αιτίες της πολιτικής της ΝΔ που έφεραν την αναπτυξιακή καθίζηση το 4ο 3μηνο 2019 είναι:

· Φορολογικές ελαφρύνσεις μόνο για λίγους & ισχυρούς

· Περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων

· «Πάγωμα» του ΠΔΕ & αναπτυξιακών έργων

· Εγκατάλειψη της Αναπτυξιακής Στρατηγικής

«Παρά τις δυσκολίες όμως, η Ελλάδα είναι ασφαλής γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας έβγαλε από τα μνημόνια, απέτρεψε την πιστοληπτική γραμμή & δημιούργησε ισχυρό απόθεμα 30 δισεκατομμυρίων. Αν δεν τα χαμε επιτύχει αυτά, ας αναλογιστούμε τι κινδύνους θ’ αντιμετωπίζαμε», τόνισε ακόμη ο Γ. Δραγασάκης.

Για το μεταναστευτικό, ο Γ. Δραγασάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν ήταν, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει φυλακή ανθρώπων ή και αποθήκη ψυχών.  Η Τουρκία εκμεταλλεύεται τις συνθήκες και προσπαθεί να εξάγει το πρόβλημά της. Η Ελλάδα με κάθε τρόπο πρέπει να κάνει σαφές ότι το ζήτημα με την Τουρκία δεν είναι διμερές, ελληνοτουρκικό, αλλά ζήτημα ευρωπαϊκό».

Τέλος, για το θέμα του κορωνοιού, ο Γ. Δραγασάκης επισήμανε ότι «αναδεικνύει με τον πιο έντονο τρόπο τη σημασία της ύπαρξης ενός ισχυρού & αποτελεσματικού δημόσιου τομέα υγείας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)