to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:17 | 03.11.2020

Πολιτική

Γ. Δραγασάκης: «Διπλή διάψευση της κυβέρνησης σε υγεία και οικονομία» (βίντεο)

Κύρια σημεία της συνέντευξης του Γιάννη Δραγασάκη, βουλευτή του Δυτικού Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο Κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση»:


Κύρια σημεία της συνέντευξης του Γιάννη Δραγασάκη, βουλευτή του Δυτικού Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο Κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση»:

Τα χθεσινά γεγονότα στη Βιέννη είναι τραγικά. Η Ευρώπη βρίσκεται εν μέσω πολλαπλών κρίσεων. Χρειάζεται όμως και εδώ ψύχραιμη πολιτική αντιμετώπιση, στη βάση αξιών και αρχών και όχι τροφοδοσία της ακροδεξιάς, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Η κυβέρνηση σήμερα βρίσκεται μπροστά σε μια διπλή διάψευση, που αν δεν την αναγνωρίσει, ώστε να αναπροσαρμόσει την πολιτική της, η χώρα θα αντιμετωπίσει ακόμη πιο σημαντικά προβλήματα στη συνέχεια.

Από τη μία στο υγειονομικό επίπεδο, που η αρχική διαχείριση οδήγησε στη συνέχεια σε έναν ακατανόητο αυτοθαυμασμό και μια έλλειψη της απαραίτητης προετοιμασίας, με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε στην κατάσταση που είμαστε και να οδηγούμαστε στην αναβολή έως και του 80% των χειρουργείων.

Από την άλλη στο οικονομικό επίπεδο, όπου μέσα σε λίγους μήνες οι αρχικά «αισιόδοξες» προβλέψεις για την ύφεση του 2020 αναθεωρούνται διαρκώς επί τα χείρω. Σήμερα ο Προϋπολογισμός πρέπει να ξαναγραφτεί στην ουσία, με αμφίβολη ακόμη και την ανάκαμψη για το 2021.

Η λογική της κυβέρνησης «βλέποντας & κάνοντας» στην οικονομία αποδεικνύεται ανεπαρκής. Αυτή η κρίση είναι ιδιαίτερη. Τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα και εμπροσθοβαρώς.

Τα πράγματα φοβάμαι ότι δεν πηγαίνουν καλά. Βρισκόμαστε σε «πόλεμο», μπροστά σε κινδύνους και απειλές. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός ή επικοινωνιακή ωραιοποίηση.

Αντίθετα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το σήμερα, το αύριο και την επόμενη 10ετία. Ένα σχέδιο που ν’ απαντά ακόμη και στο πιο δυσμενές σενάριο, όχι που θα προκαταλαμβάνει την ευνοϊκή εξέλιξη. Η προετοιμασία για τα πιο δύσκολα είναι που θα φέρει θετικά αποτελέσματα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)