to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 29.05.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γ. Δραγασάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις

«Βγαίνουμε από τα μνημόνια, άρα αποκτούμε την κυριαρχία στις εξελίξεις και μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον» υπογράμμισε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγοσάκης


Η έξοδος από τα μνημόνια είναι θετικό γεγονός και δημιουργεί συνθήκες η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση, υπογράμμισε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγοσάκης. Μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για «στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις», «εφόσον δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος». Το ίδιο έκανε και για τις περικοπές σε συντάξεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν θα έχουμε βγει και επίσημα εδώ είμαστε».

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στις αναταράξεις στις αγορές ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επηρεάζουν την Ελλάδα.

«Είναι προφανές ότι μία από τις αιτίες των αναταράξεων είναι η Ιταλία και ενδεχομένως η Ισπανία. Οι εξελίξεις δεν μας επηρεάζουν. Γνωρίζουμε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια σε ένα διεθνές περιβάλλον αυξανόμενης αβεβαιότητας που έχει πολλές εστίες αβεβαιότητας», τόνισε ο Γ. Δραγασάκης και κατέγραψε τα «θετικά γεγονότα» της περιόδου:

-«βγαίνουμε από τα μνημόνια, άρα αποκτούμε την κυριαρχία στις εξελίξεις και μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον»

-«δημιουργούμε ύστατο καταφύγιο έκτακτης ανάγκης» (σ.σ. μαξιλάρι).

-«οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και πέρασαν τα στρες τεστ».

-«έχουμε το δικό μας σχέδιο».

Πάντως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προειδοποίησε πως «αν οι αναταράξεις συνεχιστούν είναι προφανές ότι θα δοκιμαστούν οι αντοχές κάθε χώρας ξεχωριστά και θα πρέπει η Ε.Ε. να βρει λύσεις».

Ο Γ. Δραγασάκης απέρριψε την κριτική για «δήθεν νέο μνημόνιο» επισημαίνοντας ότι «η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και αυτό είναι θετικό γεγονός. Μην δημιουργούμε σχετικοποίηση των εξελίξεων ότι είτε έχουμε μνημόνιο είτε βγαίνουμε από αυτό είναι το ίδιο πράγμα». «Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και αποκτά βαθμούς ελευθερίας και βεβαίως αποκτά περισσότερες ευθύνες», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τόνισε ότι «το συμπληρωματικό μνημόνιο είναι τεχνικός όρος που συνοδεύει κάθε ολοκλήρωση αξιολόγησης από το 2010. Περί αυτού πρόκειται».

«Δεν βοηθά να δημιουργούμε πλασματική εικόνα», σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης και υπογράμμισε ότι «δεν λύνονται τα προβλήματα και δεν ξεπερνιούνται οι αιτίες της κρίσης από την έξοδο από τα μνημόνια, όμως βγαίνουμε σε ένα ξέφωτο και θα μπορούμε ως χώρα να σχεδιάσουμε».

«Εξωγενείς κίνδυνοι υπάρχουν. Το ζητούμενο δεν είναι κάποιος να επενδύει τον πολιτικό του σχεδιασμό στους εξωγενείς κινδύνους αλλά να τους αποτρέψουμε ή αν δεν τους αποτρέψουμε να τους αντιμετωπίσουμε προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος» κατάληξε ο υπουργός Οικονομίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)