to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:19 | 11.09.2018

Πολιτική

Γ. Δέδες: Μπαίνουν σε φάση υλοποίησης όλα τα μεγάλα έργα της Κρήτης

Ο Ιούνιος του 2019 "σταθμός" για το ΒΟΑΚ - Τις επόμενες ημέρες ο οριστικός ανάδοχος για το αεροδρόμιο Καστελλίου: "Θεωρώ ότι στο τέλος του χρόνου θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίας"


Eφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τα αποτελέσματα της αυτοψίας του σε έργα και των συναντήσεων που είχε στην Κρήτη, παραχώρησε ο ΓΓ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Δέδες,στα γραφεία της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Ο κ. Δέδες αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στα μεγάλα έργα, που είτε είναι σε εξέλιξη με ορίζοντα παράδοσης το επόμενο χρονικό διάστημα, είτε είναι σε διαδικασία υλοποίησης.
Είπε καταρχήν ότι το Υπουργείο Υποδομών έχει με πράξεις αποδείξει πως δεν υπαρχει Δήμος της Κρήτης που να μην έχει χρηματοδοτηθεί.
«Με συγκεκριμένη στόχευση διαθέτουμε πολύ περισσότερους πόρους απο ότι στο παρελθόν. Η συχνή μας παρουσία στην Κρήτη θα είναι αδιάλειπτη για την παρακολούθηση, αλλά και τη σύνδεση του νησιού σε ένα ενιαίο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα είπε:

Για το ΒΟΑΚ, σημείωσε πως τον Ιούνιο του 2019 θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο για το κομμάτι Χανιά- Ηράκλειο. Αναφέρθηκε ειδικά στο κομμάτι Νεάπολη- Αγιος Νικόλαος, λέγοντας ότι έχει φίνει μέσω ΕΣΠΑ, με χρήματα που έχουν εξασφαλισθεί. «Οι μελέτες κτηματολογίου εκπονούνται αυτή τη στιγμή. Αμέσως μετά θα έχουμε την κηρυξη των απαλλοτριώσεων και την ολοκληρωση των διαδικασιών και τη δημοπράτηση το 1ο εξάμηνο του 2019».
Τα άλλα δύο τμήματα, όπως είπε, κινούνται ως προς τη διαδικασία ομαλά.

Για το Καστέλι ο κ. Δέδες επισήμανε ότι έχουμε την κήρυξη του οριστικού αναδόχου, μετά την πλήρη συμφωνία που υπάρχει. «Πάμε για την ολοκληρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Ο φάκελος θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Θα μείνει εκεί λογικά για 1 με 1.5 μήνα και έπειτα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή. Θεωρώ ότι στο τέλος του χρόνου θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίας που θα αφορούν το αρχαιολογικό κομμάτι του έργου, δηλαδή ζητήματα που πρέπει να δούμε σε σχέση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία», τόνισε μεταξύ άλλων.

Για το θέμα του Πλατύ Ποταμού, είπε ότι είναι ένα έργο 200 εκ. ευρώ, με πολλά υποέργα. Η διαδικασία προχωρά κανονικά. Στόχος του Υπουργείου είναι η επικαιροποίηση των μελετών και η έναρξη των εργασιών για την τμηματική παράδοση των έργων που (αφού αξιολογηθούν και ιεραρχηθούν) θα υλοποιηθούν ώστε να στηριχθούν οι εκτάσεις που έχουν ανάγκη από άρδευση.

Τέλος ερωτηθείς για τις ερχόμενες εκλογές και για το ενδεχόμενο η προεκλογική διαδικασία να επηρεάσει την εξέλιξη των έργων, ο κ. Δέδες σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει μάθει να είναι σε προεκλογική περίοδο από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.
«Εχουμε κλείσει συμφωνίες για έργα και εν μέσω της περιόδου των capital controls. Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρούνται χωρίς να επηρεάζονται από τις εκλογές», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών.

Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι στη διάρκεια της χθεσινής αυτοψίας του στο εργοτάξιο του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά, δεσμεύτηκε πως ο δρόμος θα έχει παραδοθεί ως τις 23 Μάρτη του 2019!

πηγή www.inotos.gr

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)