to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:01 | 18.05.2014

Κοινωνία

Γ. Αρχοντόπουλος: Το πρώτο δημοψήφισμα στη χώρα μας γίνεται πραγματικότητα!

Η προσπάθεια εκφοβισμού της κυβέρνησης δεν έπιασε τόπο


Η δήλωση του Γιώργου Αρχοντόπουλου, υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, προέδρου του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ, μέλους του SOSτε το νερό:

Το δημοψήφισμα για το Νερό είναι γεγονός, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να το  βγάλει παράνομο και να αποτρέψει την συμμετοχή των πολιτών. Απ’ το πρωί κάλπες έχουν στηθεί έξω απ’ τα σχολεία-εκλογικά κέντρα των 11 δήμων της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στη διαδικασία. Το δίκτυο εθελοντών(πάνω από 1000 βρίσκονται ήδη πίσω απ’ τις κάλπες) έχει λειτουργήσει άψογα ανοίγοντας  τις κάλπες και ενημερώνοντας τους πολίτες, ενώ τα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι ελάχιστα και κυρίως οφείλονται είτε στην παρέμβαση της αστυνομίας (μετακίνηση κάλπης σε κάποια απόσταση απ’ την είσοδο του σχολείου), είτε στην καθυστέρηση εξόδου της κάλπης απ’ τα σχολεία.

Η προσπάθεια εκφοβισμού της κυβέρνησης δεν έπιασε τόπο. Ένα δημοψήφισμα δεν κυρήσσεται  παράνομο με «εντολή Σαμαρά», ειδικά όταν το νομιμοποιεί η συμμετοχή των πολιτών. Η κυβέρνηση προσπάθησε να φιμώσει τους πολίτες με τις χθεσινές της αποφάσεις, πέτυχε όμως τα αντίθετα αποτελέσματα: να μετατραπεί η ψήφος στο δημοψήφισμα, πέρα από μια έκφραση γνώμης για την ιδιωτικοποίηση του νερού, και σε μια πράξη συνολικής αντίστασης και διεκδίκησης πραγματικής δημοκρατίας απ’ την κοινωνία.

Απ’ το πρωί μέλη του «SOSτε το Νερό» μαζί με τους 30 Ευρωπαίους

Παρατηρητές(εκπρόσωποι φορέων και κινημάτων από 8 χώρες της Ευρώπης), έχουμε επισκεφθεί τα περισσότερα εκλογικά κέντρα για να επιβλέψουμε την διαδικασία. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι η ανταπόκριση των εθελοντών που αξιοποιώντας τις υποδομές που οι δήμοι έχουν παραχωρήσει, με υπευθυνότητα φροντίζουν για την διεξαγωγή της διαδικασίας. Ενώ η συμμετοχή, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ξεπερνά κάθε προσδοκία, αφού σχεδόν όσοι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών, ψηφίζουν και στις κάλπες του δημοψηφίσματος.

Όλη η Θεσσαλονίκη στις «κάλπες του νερού», να στηρίξουμε το δημοψήφισμα. Για να SOSουμε το Νερό. Για να SOSουμε τη Δημοκρατία. Για να SOSουμε τις ζωές μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)