to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:42 | 17.04.2018

Αθλητισμός

Γ. Αντετοκούνμπο: Η πρώτη μου αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην εφημερίδα της Πορτογαλίας O' Jogo για ποδόσφαιρο


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην εφημερίδα της Πορτογαλίας O' Jogo για ποδόσφαιρο. Παρομοίασε την νίκη της Πορτογαλίας στο Euro 2016 με εκείνη την Ελλάδα το 2004, δεν έκρυψε ότι θαυμάζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, είπε ότι υπάρχουν πολλά φαβορί για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στην Ρωσία και αποκάλυψε ότι πρώτη του αγάπη υπήρξε το ποδόσφαιρο.
 «Φυσικά ήταν το ποδόσφαιρο. Μεγάλωσα στην Ελλάδα, σε μια τρελή χώρα ποδοσφαίρου και σε μια οικογένεια από τη Νιγηρία, επίσης τρελή για το ποδόσφαιρο. Έτσι, όταν ήμουν παιδί, δεν μπορούσα καν να διαλέξω. Πήγαινα στο  γήπεδο, με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου, και μου άρεσε η τρέλα των οπαδών. Στη συνέχεια ανακάλυψα το μπάσκετ, στο οποίο το πάθος είναι επίσης έντονο. Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι είναι πολύ παθιασμένοι με διαφορετικούς τρόπους. Όταν ήμουν νεότερος, μου άρεσε να βλέπω την ομάδα της Νιγηρίας. Ακόμη προσπαθώ να δω μερικά παιχνίδια, αλλά μόνο το καλοκαίρι, όταν επιστρέφω στην Ευρώπη», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που στη συνέχεια  μίλησε για το την κατάκτηση  του Euro 2004 από την Ελλάδα. 
 «Ήξερα ότι αυτή η ερώτηση  θα ακολουθήσει. Ήμουν πολύ χαρούμενος, ήταν κάτι μοναδικό στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και είναι ακόμα. Κανείς δεν μιλούσε γι αυτή την ομάδα και πέτυχε κάτι τεράστιο, ήταν πολεμιστές και έγραψαν ιστορία. Ήταν σχεδόν το ίδιο σενάριο με την Πορτογαλία το Euro 2016! Κανείς δεν πίστευε ότι η Πορτογαλία θα μπορούσε να κερδίσει στη Γαλλία, αλλά κέρδισε. Οι εικόνες του Κριστιάνο Ρονάλντο να κλαίει και στη συνέχεια από τον πάγκο για να δώνει οδηγίες στους συμπαίκτες του  ήταν συναρπαστικές. Ο Ρονάλντο έδειξε ότι είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής και αρχηγός», πρόσθεσε ο Giannis. 
 «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πρωταθλητής χωρίς σύνορα, μια τεράστια πηγή έμπνευσης για τους αθλητές και τους νέους του κόσμου. Είναι ένα μοναδικό αστέρι στην ιστορία του πορτογαλικού αθλητισμού. Περισσότερο από έναν ποδοσφαιριστή, είναι αστέρι, έχει τεράστια επιρροή εντός και εκτός γηπέδου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βοηθά την πορτογαλική νεολαία να πιστέψει περισσότερο στη δύναμή της. Είναι επιτυχημένος ως αθλητής, αλλά είναι και επιχειρηματίας», συμπλήρωσε ο Ελληνας σούπερ σταρ των Μπακς, που αναφέρθηκε στην συνέχεια  στο Μουντιάλ της Ρωσίας
 «Θέλω να δω την  διοργάνωση. Δεν μπορείς να προβλέψεις ποιος θα κερδίσει, υπάρχουν πολλές ομάδες με δυνατότητες. Ισπανία, Γερμανία, Βραζιλία, Αργεντινή, Αγγλία, Γαλλία, Πορτογαλία ... Αρκετές ομάδες μπορούν να κατακτήσουν το τρόπαιο. Αν Κριστιάνο Ρονάλντο σκοράρει στον τελικό και βοηθήσει την Πορτογαλία να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα είναι κάτι τεράστιο, έχοντας κερδίσει το Euro 2016. Η Πορτογαλία έχει δυνατότητες και πιστεύω ότι τον τίτλο θα κατακτήσει μια ευρωπαϊκή ομάδα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)