to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:37 | 25.01.2021

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Θύμα της ενδοκυβερνητικής έριδας η εθνική στρατηγική

«Στηρίζουμε την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, με την προοπτική και την ελπίδα να υπάρξει μια έντιμη συμφωνία με την Τουρκία, με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας» ξεκαθάρισε, εξαρχής, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα, στον Σκάι.


Ωστόσο, όπως επεσήμανε το κλίμα δεν είναι καλό για τη χώρα μας, εξαιτίας της έλλειψης στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική,  που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία και απέδωσε και στην ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση Σαμαρά-Μητσοτάκη.

«Η χώρα πρέπει να έχει ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα» τόνισε και πρόσθεσε ότι «το κλίμα δεν είναι καλό, επειδή υπάρχει έλλειψη εθνικής στρατηγικής, το τελευταίο διάστημα. Δεν υπάρχει το όραμα να αναδεικνύεται η χώρα μας σε πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή».

«Ουσιαστικά, η κυβέρνηση δεν θέλει, δεν συγκαλεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών κι αυτό εξηγείται και από την παρέμβαση, που έκανε ο κύριος Σαμαράς» υποστήριξε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η ΝΔ, θυσίασε την εθνική θέση, που είχαμε για το Μακεδονικό για να πάρει ψήφους και την εξουσία» υπενθύμισε, αναφερόμενος και στην στάση της κυβέρνησης Σαμαρά, που με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ  και αντιπροέδρου της, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, είχε μιλήσει στον ΟΗΕ το 2014 για  σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ως θέση της χώρας.

«Τους επισημάναμε, τότε : "σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες". Σήμερα,  πάλι, η ΝΔ, ως κυβέρνηση, θυσιάζει την χάραξη εθνικής στρατηγικής,  στο βωμό των εσωκομματικών της  αντιθέσεων. Η έλλειψη όμως αυτή,  βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Το ποιος  κυβερνά,  φαίνεται και από την καθυστέρηση κατάθεσης στη Βουλή των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία. Όπερ έδει δείξαι» σημείωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)