to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:31 | 27.07.2020

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Τα προβλήματα συσσωρεύονται και πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση (βίντεο)

Για τις κυβερνητικές ευθύνες, τόσο στην εξωτερική πολιτική, όσο και την οικονομία, μίλησε σήμερα στο Κανάλι της Βουλής, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.


«Δεν χωράει εφησυχασμός, καθώς ήταν ένα δεκαήμερο αποκαλυπτικό για τις προθέσεις και τη συμπεριφορά της γειτονικής μας χώρας» δήλωσε για τις ενέργειες της Άγκυρας και για αυτό «θα πρέπει να αναστοχαστεί η κυβέρνηση τα όσα έχει κάνει, εδώ και ένα χρόνο».

«Η πολιτική του κατευνασμού και της αδράνειας δεν φέρνει αποτελέσματα» σημείωσε και εξήγησε τα βήματα, τα οποία πρέπει να γίνουν εκ μέρους της, «χωρίς καμία παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας».

Σε αυτά συμπεριέλαβε την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, στο Ιόνιο, τη συμφωνία με την Αίγυπτο για την χάραξη των ΑΟΖ, την επέκταση των χωρικών υδάτων, νοτίως της Κρήτης και τις διπλωματικές ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για την άτυπη τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο» είπε, ενώ επισήμανε ότι φέρει ευθύνες η κυβέρνηση για την στάση που τηρεί η Ευρώπη στα εθνικά μας θέματα και τα προβλήματα που συσσωρεύονται στην οικονομία και τα βιώνει, ήδη, η κοινωνία, όσο και αν επιχειρείται αντιπερισπασμός με την σκανδαλολογία.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την Ομογένεια, την πολιτιστική και θρησκευτική διπλωματία, μίλησε, επίσης, για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος και την πρόταση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς  προς τον Πρόεδρο της Βουλής, για την σύσταση ειδικής μόνιμης διακομματικής επιτροπής   προκειμένου να προωθηθεί η Διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας (στον Πόντο, στην Ιωνία, Βηθυνία, Ανατολική Θράκη, Καππαδοκία και αλλού).

Κλείνοντας, αναφέρθηκε σε μία ακόμη πρόταση  του για τη δημιουργία Μουσείου Ελληνισμού  Διασποράς στη Θεσσαλονίκη, στο "παλατάκι".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)