to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:51 | 31.01.2020

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Διαδοχικές οι …μεταπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής» (βίντεο)

Για τις διαδοχικές μεταπτώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από τον τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής, μέχρι του σημείου της εργαλειοποίησης του ποδοσφαίρου, με αλά καρτ νομοθέτηση, μίλησε σήμερα στους «Αταίριαστους» του Σκάι, ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.


«Η αλλαγή των δεδομένων, όπως για παράδειγμα το λιβυκό ζήτημα, σε συνδυασμό με την εντεινόμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας, έπρεπε να αλλάξουν τον τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής, από νωρίς» τόνισε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η μόνη σταθερά στο μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον είναι το αρραγές πολιτικό μέτωπο απέναντι στην Άγκυρα.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε την μετάπτωση από την πολιτική του κατευνασμού στην προβλεψιμότητα για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, χθες στη Βουλή. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει υποχρέωση να καλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών» σημείωσε, ιδίως, για τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Κληθείς, στη συνέχεια, να σχολιάσει τα γηπεδικά και οπαδικά τεκταινόμενα στη χώρα, επανέλαβε το κλασσικό ερώτημα: Ποίος ήρξατο επί χειρών αδίκων;

Ρώτησε, φυσικά και για την ηχηρή απουσία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην ψήφιση της τροπολογίας που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ και επέμεινε ότι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «να επικρατήσει το δίκιο».

«Η αλά καρτ νομοθέτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ποδόσφαιρο είναι κατά πρώτο λόγο, κατά του ποδοσφαίρου. Έκανε κακό σε όλους και στη χώρα και τελικά στράφηκε εναντίον της» εκτίμησε, εξηγώντας ότι η λογική Μητσοτάκη κινήθηκε σε μια εκ προοιμίου «καταδίκη» του ΠΑΟΚ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)