to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:14 | 18.01.2022

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Οι πολίτες βιώνουν την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Έχουμε έναν πρωθυπουργό που είτε δεν γνωρίζει, είτε λέει συνειδητά ψέματα» υποστήριξε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξή του κ. Μητσοτάκη


«Στην πρώτη περίπτωση είναι ακατάλληλος και στη δεύτερη επικίνδυνος» σημείωσε, επιτείνοντας «τη διάχυτη ανασφάλεια, που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία. Και στις δύο περιπτώσεις δεν μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα ούτε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πολιτών και να δώσει λύσεις».

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, για τη διπλή κρίση που πλήττει την χώρα- υγειονομική και οικονομική- τόνισε πως «οι πολίτες βιώνουν την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη κι αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική απέναντι στην πανδημία και την ακρίβεια, θα αφήσει πίσω της συντρίμμια».

«Στο Eurogroup δίνεται τώρα μια μεγάλη μάχη και η χώρα μας θα πρέπει να συνταχθεί με εκείνες τις χώρες που ζητούν την αλλαγή του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας» είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στο διάλογο που γίνεται για την Ευρώπη πέντε συγκεκριμένες προτάσεις» πρόσθεσε, «ώστε να αντιμετωπιστεί τόσο η υγειονομική, όσο και η οικονομική κρίση».

Ενδεικτικά, ανέφερε, την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, τη μείωση φόρου κατανάλωσης κατά 93%- όπως προβλέπει σχετική ευρωπαϊκή οδηγία- και κατά 20% στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη κατά 50%.

«Να μειωθούν άμεσα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ώστε να συμπαρασύρουν και τις τιμές των ιδιωτικών εταιρειών στην ενέργεια και να γίνονται συνεχείς έλεγχοι από την Επιτροπή Ανταγωνισμού» συμπλήρωσε, «ενώ θα πρέπει να γίνει μερική διαγραφή των χρεών, επιμήκυνση και ρύθμιση για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις με έκτακτη ενίσχυση των αγροτών και των ανθρώπων του Πολιτισμού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)