to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:24 | 18.07.2016

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ ΟΑΣΘ κατά του δημόσιου φορέα

Στο φλέγον ζήτημα του ΟΑΣΘ και τη συζήτηση που ξεκίνησε την Δευτέρα στην Βουλή μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την δημιουργία δύο νέων δημόσιων οργανισμών για τις αστικές συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.


«Το ζήτημα του ΟΑΣΘ μας απασχόλησε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την εξουσία, έχουμε κάνει διαβούλευση για το πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα και έφτασε η ώρα για να επιβάλουμε μια λύση έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να έχει ποιοτικές και σύγχρονες συγκοινωνίες με σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο, κάτι που το δικαιούται η πόλη μας» σημείωσε ο υφυπουργός υπενθυμίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει μέχρι στιγμής μόνο ένα μέσο μαζικής μεταφοράς αλλά  «χάρη στην κυβέρνησή το μετρό θα ολοκληρωθεί σύντομα, έτσι όπως έχει σχεδιαστεί». 
 
Αναφορικά με τα σημεία που εκφράζει ενστάσεις η ΝΔ και με αφορμή την συζήτηση που έγινε την Δευτέρα στην Βουλή ο Γ. Αμανατίδης τόνισε ότι «δύο κόμματα αυτά τα οποία εκπροσώπησαν αυτό το σύστημα του ΟΑΣΘ στην πόλη μας αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, τα άλλα κόμματα επιφυλάχθηκαν». 
 
«Ακόμη όμως και η ΝΔ δεν τόλμησε να υπερασπιστεί το παλιό σύστημα γιατί είναι εξόφθαλμα άρρωστο και επιζήμιο για την πόλη. Τι είπαν δηλαδή; Να δούμε αν το νομοσχέδιο είναι σύμφωνο με τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και αν το εγκρίνει η τρόικα. Το δεύτερο επιχείρημα είναι ότι γιατί το κάνετε τώρα αφού σε δύο χρόνια η σύμβαση θα τέλειωνε» ανέφερε απαντώντας ότι τα επιχειρήματα αυτά δεν είναι σωστά «γιατί η σύμβαση θα ολοκληρωνόταν όταν θα τελείωνε ένα άλλο έργο, δηλαδή του μετρό» θυμίζοντάς την παροιμία «όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει». 
 
«Η κριτική μου απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι ότι θέλουν να διατηρηθεί η παλιά κατάσταση και βρίσκουν προφάσεις για να ψηφίσουν όχι. Οι υπόλοιποι έχουν επιφυλαχθεί, κανείς όμως δεν υπερασπίζεται το παλιό, έχουν συμφωνήσει ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί» συμπλήρωσε ο Γ. Αμανατίδης τονίζοντας ότι «Μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι έτσι ώστε να προχωρήσουν οι σταθερές συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.» 
 
Το σημαντικό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι προγραμματίζονται οι συγκοινωνίες να εξυπηρετούν όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης δεν αφορά μόνο την πόλη αλλά όλες τις περιοχές γύρω από αυτήν. Στους νέους οργανισμούς συμμετέχουν πολλοί κοινωνικοί φορείς, κάτι που έλειπε από την πόλη, και φυσικά οι εργαζόμενοι που μεταφέρονται στο νέο οργανισμό και δεν χάνουν τις θέσεις εργασίας τους.
 
Σχετικά με την κατηγορία που απευθύνει η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση ότι κατέθεσε το νομοσχέδιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι έχουν προηγηθεί συσκέψεις με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους φορείς ότι ο λόγος που τέθηκε τώρα έχει να κάνει με τους χρόνους λειτουργίας της Βουλής και το πότε θα κλείσει και όχι με αυτά που επικαλείται η αντιπολίτευση. 
 

«Στην προσπάθεια αυτή αξίζει να βάλουν πλάτη και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και οι πολίτες που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ» κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)