to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 04.05.2020

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Κυβερνητικές επιλογές με καταστροφικές επιπτώσεις

«Η επιστημονική κοινότητα και όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ωστόσο, υπήρξαν "αστοχίες" από την κυβέρνηση της ΝΔ, τόσο ως προς την υγειονομική διαχείριση, όσο και ως προς τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα, στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης: «FM 100».


«Το είδαμε στη Θεσσαλονίκη, με το άδειασμα των κέντρων Υγείας και των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τις κενές οργανικές θέσεις του ΕΣΥ, που ανέρχονται στο 30%. Χρειάζονται άμεσες και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού» τόνισε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών «η κυβέρνηση μπορούσε να κάνει περισσότερα και δεν τα έκανε».
Συγκεκριμένα, όπως είπε, μπορούσε να χρησιμοποιήσει ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να μην αφήσει χιλιάδες ανθρώπων αβοήθητους. «Είχε τα απαραίτητα εργαλεία» σημείωσε, «αλλά επέλεξε πολιτική με καταστροφικές επιπτώσεις, για παράδειγμα ο χώρος πολιτισμού και τέχνης, οι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ όπως δείχνει και η πρόβλεψη της ΓΣΕΒΕΕ, επίκειται το κλείσιμο του ενός τρίτου των επιχειρήσεων τουρισμού και επισιτιστικού ενδιαφέροντος».
«Η κυβέρνηση μιλάει για πρόγραμμα ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ στο Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2020, που κατέθεσε στην Κομισιόν αναφέρει 9,5. Ωστόσο, πρόκειται για μόλις έξι, αν αφαιρέσεις τα αναβαλλόμενα έσοδα και τις επιστρεπτέες ενισχύσεις, που δεν φτάνουν ούτε για "ζήτω"» υποστήριξε «την ώρα, μάλιστα, που προαναγγέλλει μεγάλη ύφεση στην οικονομία, καταργεί εργασιακά δικαιώματα και παγώνει τις αυξήσεις των μισθών».
Τέλος, υπενθύμισε στους ακροατές του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, ότι «έχουν μείνει πίσω όλα τα μεγάλα έργα της πόλης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)