to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 12.03.2020

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Καθυστερημένα αλλά στη σωστή κατεύθυνση τα λεγόμενα του πρωθυπουργού - Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ που προηγήθηκαν

Συνέντευξη του Γ. Αμανατίδη στον Status FM για την πανδημία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (ηχητικό)


«Στην σωστή κατεύθυνση, έστω και καθυστερημένα, ήταν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την πανδημία από τον κορωνοϊό», ανέφερε μιλώντας χθες, στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Status, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, αμέσως μετά, το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Εμείς είχαμε καταθέσει τις σχετικές προτάσεις νωρίτερα», σημείωσε, «περιλαμβάνοντας σε αυτές και τις οδηγίες, που αφορούν τους πιστούς και τις συναθροίσεις. Οι οδηγίες, άλλωστε, αφορούν όλη τη κοινωνία και πρέπει να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε, κατά προτεραιότητα, τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, επεσήμανε, τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα της εξάμηνης διακυβέρνησης της ΝΔ και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων στήριξης του κόσμου της εργασίας.

«Πέρα από την έκτακτη γονεϊκή άδεια, πρέπει να δοθούν και κίνητρα για τις επιχειρήσεις για να μην υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας. Ναι, πρέπει να ενισχυθούν άμεσα» τόνισε.

Αναφερόμενος, τέλος, στην προκλητικά επιθετική στάση της Άγκυρας, μετά και το επεισόδιο μεταξύ της τουρκικής ακταιωρού και του ελληνικού λιμενικού σκάφους, έξω από την Κω, ζήτησε από την κυβέρνηση να τηρήσει υπεύθυνη εξωτερική πολιτική στα εθνικά θέματα και να ακολουθήσει έστω το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που δίνει και σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είμαστε πρώτα με τη χώρα μας, δεν τσιμπάμε στη δική τους γραμμή, σε αυτό, που είχαν κάνει εκείνοι ως αντιπολίτευση» είπε, χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό της συνένευξης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)