to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 04.10.2022

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Καταρρέει το εικονικό κυβερνητικό αφήγημα της οικονομικής επιτυχίας

«Τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» ένα και δύο δεν ήταν «όλα τα λεφτά» όπως ψευδώς έλεγαν, ήταν κοστολογημένα (40% του μαξιλαριού) και αναγκαία», δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη ο Γιάννης Αμανατίδης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Ζούμε την πλήρη κατάρρευση του εικονικού κυβερνητικού αφηγήματος μιας επιτυχούς οικονομικής πραγματικότητας» υποστήριξε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα, στην ΕΡΤ1.

«Τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» ένα και δύο δεν ήταν «όλα τα λεφτά» όπως ψευδώς έλεγαν, ήταν κοστολογημένα (40% του μαξιλαριού) και αναγκαία» επισήμανε, «για να μην οδηγηθούμε στην φτωχοποίηση, με την διαχείριση από αυτή την κυβέρνηση, να έχει καταστροφικά αποτελέσματα».

«Όταν σε όλη την Ευρώπη η ετήσια αύξηση τιμής στο φυσικό αέριο είναι περίπου στο 63% και στην Ελλάδα είναι 221% κατ΄ έτος, αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής Μητσοτάκη» τόνισε.

«Χρειάζεται να γίνει άμεσα μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης- 1,5 και 1 δισεκατομμύριο αντίστοιχα κατά έτος και όσο διαρκεί η κρίση» ανέφερε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, αντί να επιδοτείται-όπως είπε- από την κυβέρνηση, η ακρίβεια.

«Ο προϋπολογισμός, όπως έχει κατατεθεί συνεχίζει να φτωχοποιεί» σημείωσε, «με την ψαλίδα της ανισότητας και τον κίνδυνο φτώχειας να αυξάνονται από το 2019 μέχρι σήμερα, όπως δείχνουν και τα στοιχεία της Eurostat».

Αρνητικές και δυσάρεστες, χαρακτήρισε τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με την υπογραφή των παράνομων τουρκολυβικών μνημονίων.

«Η κυβέρνηση έπεται των εξελίξεων» είπε, προσθέτοντας ότι «στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιάννη Αμανατίδη στην ΕΡΤ1:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)