to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 07.05.2020

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: «Η πολιτική της κυβέρνησης βαθαίνει την ύφεση» (βίντεο)

«Το παν μέτρον άριστον ισχύει και στην περίπτωση των παραβιάσεων των περιοριστικών μέτρων, όταν η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας έχει αποδείξει, όλο το προηγούμενο διάστημα, πως διαθέτει τα απαιτούμενα αντανακλαστικά» δήλωσε στον «Σκάι», ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης κληθείς να σχολιάσει, τα πρόσφατα επεισόδια, μεταξύ μεμονωμένων ή συγκεντρωμένων πολιτών και αστυνομικών.


Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εκδήλωση προς τιμή των θυμάτων της Μαρφίν, απάντησε πως «σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έχει καταδικάσει το αποτρόπαιο έγκλημα και πρόκειται να καταθέσουν όλα τα κόμματα στεφάνι, χωρίς να είναι απαραίτητα κοινή η ώρα».
«Η δικαιοσύνη έχει, ήδη, καταδικάσει τους υπεύθυνους της τράπεζας για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας και πρέπει να βρεθούν όλοι οι ένοχοι» είπε.
«Λέμε, όμως, όχι σε διχαστικές λογικές και επικοινωνιακές τακτικές».
Μιλώντας, μετά για το φλέγον ζήτημα της βαθιάς ύφεσης, που προβλέπεται για φέτος, εξαιτίας της πανδημίας, τόσο σε διεθνές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε και εξήγησε τον τρόπο, με τον οποίο, η πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ βαθαίνει την ύφεση.
«Στη Βουλή η κυβέρνηση μίλησε για σχέδιο ύψους 14 δισεκατομμυρίων, στο πρόγραμμα που κατέθεσε στην Κομισιόν, προβλέπει, επί της ουσίας 6 δισεκατομμύρια ως απάντηση σε ύφεση 4,7% για το 2020, όταν  σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τον κ. Μητσοτάκη, η ύφεση θα είναι στο  9,7%» τόνισε.
«Το πρόγραμμα "Μένουμε Όρθιοι", που έχει προτείνει, εδώ και ένα μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κοστολογημένο στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και ο κόσμος της εργασίας» τους θύμισε, παράλληλα, με την δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, πάλι στον Σκάι και την ίδια εκπομπή, όπου είπε: "θα δούμε τι θα μείνει" εννοώντας λουκέτα και ανέργους.
«Αυτό σημαίνει ότι τότε θα είναι πολύ αργά» προειδοποίησε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)