to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 21.05.2019

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει νέα ώθηση στην κοινωνική Ευρώπη και την Ελλάδα

«Τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης θα παίξουν καθοριστικό ρόλο τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη» επεσήμανε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αντένα για το διακύβευμα των ευρωεκλογών.


«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές νομίζω θα δώσει νέα ώθηση στην κοινωνική Ευρώπη, στην κοινωνική ατζέντα και όχι στις δυνάμεις εκείνες που νεοφιλελεύθερα και με εκπρόσωπο τον Βέμπερ και στη χώρα μας τη ΝΔ θέλουν μια άλλη κατεύθυνση να ακολουθήσει η Ευρώπη με πολιτικές λιτότητας» πρόσθεσε ο Γιάννης Αμανατίδης.

«Σήμερα εφαρμόζονται για πρώτη μέρα τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και δεν είναι προεκλογικά, είναι μόνιμα μέτρα και μαζί τους αυτό της 13ης σύνταξης και είναι αποτέλεσμα της θετικής προοπτική, που έχει η χώρα μετά το τέλος των μνημονίων» σημείωσε τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να μένει καμία μέρα χαμένη, όταν έχουμε να επουλώσουμε αδικίες και τα μέτρα είναι στο πλαίσιο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού».

«Δεν θα διακινδυνεύαμε τα όσα έχει καταφέρει η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός και για αυτό πιστεύω ότι και ο λαός με την ψήφο του την Κυριακή δεν θα διακινδυνεύσει τα όσα έχουμε πετύχει» υπογράμμισε.  

  Μιλώντας στη συνέχεια για τους νέους των 17 ετών, που προσέρχονται για πρώτη φορά στις κάλπες, είπε πως «η ΝΔ καταψήφισε  το νόμο που τους έδωσε το δικαίωμα ψήφο και τώρα τους τη ζητάει. Με την ιδιότητά μου ως δάσκαλος τους ζητάω να κοιτάξουν να δουν ποιοι επένδυσαν στην παιδεία, ποιοι διπλασίασαν τα κονδύλια για την έρευνα, ποιοι κατάργησαν τον επαίσχυντο υποκατώτατο μισθό για τους νέους, ποιοι πιστεύουν στην παιδεία και τους νέους ως επένδυση για  το παρόν και το μέλλον και  τους καλώ  να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

  « Πολύ εύκολα οι "χορτάτοι" απαξιώνουν την χορήγηση της 13ης σύνταξης, που ψηφίστηκε και που δεν είναι επίδομα για αυτό φορολογείται και υπόκειται σε κρατήσεις και θα δίνεται κάθε χρόνο. Αν ήταν αλλιώς θα μας κατηγορούσαν για προεκλογικά επιδόματα. Η κυβέρνηση σχεδιάζει μόνιμα μέτρα ελαφρύνσεων και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τα εγγυάται, » τόνισε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)