to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:23 | 08.07.2022

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Η κυβέρνηση θέλει ένα Πανεπιστήμιο αυταρχικό, γραφειοκρατικό και αντιδημοκρατικό

«Στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται το δημόσιο Πανεπιστήμιο» υποστήριξε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.


«Οι "άριστοι" φαίνεται ότι απειλούνται από τους θεσμούς αριστείας της χώρας μας» είπε για τους «Νέους ορίζοντες για τα ΑΕΙ», που έφερε προς συζήτηση και ψήφιση η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων από την πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας, καθηγητές, εργαζόμενους και φοιτητές.

«Η κυβέρνηση και η υπουργός δημιουργούν ένα Πανεπιστήμιο αυταρχικό, ιεραρχικό, υπερσυγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό, αντιδημοκρατικό» τόνισε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, «στον αντίποδα του Πανεπιστημίου, το οποίο σήμερα έχει καταφέρει να είναι στο 10% όλων των Πανεπιστημίων, διεθνώς».

Επειδή, όπως σημείωσε «συνεχίζει να είναι ποιοτικό, διεθνοποιημένο και να παράγει επιστήμονες υψηλής στάθμης ως ένας θεσμός δημόσιου χαρακτήρα».

«Με αυτόν τον χαρακτήρα θέλει να "τελειώνει" η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» επισήμανε «επιχειρώντας να καταργήσει τις πρόνοιες του άρθρου 16 επί της ουσίας, σε συνδυασμό με την παγκόσμια πρωτοτυπία της Αστυνομίας μέσα στα Πανεπιστήμια, τη μείωση των εισακτέων και γενικά τη συρρίκνωση του χώρου της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης».

Και κλείνοντας την τοποθέτησή του υπογράμμισε πως «όσο και αν ο κ. Μητσοτάκης έχει δυσανεξία στην λέξη Λαός, από τον Λαό θα εξακολουθούν  να  πηγάζουν όλες οι εξουσίες, να υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και η λαϊκή κυριαρχία να είναι το θεμέλιο του πολιτεύματός μας, όπως ορίζει το άρθρο 1 του Συντάγματος».


«Ο Λαός» είπε, «θα σας δώσει την απάντηση στις εκλογές, όποτε γίνουν, ψηφίζοντας για μια νέα προοδευτική κατεύθυνση της χώρας, με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Γιατί αυτός είναι ο αφέντης και κριτής τελικά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)