to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:40 | 02.07.2022

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: «Η κυβέρνηση επιδεινώνει την κατάσταση και στα εθνικά μας θέματα» (βίντεο)

«Καταδικαστέα» σε κάθε περίπτωση, χαρακτήρισε τη ρητορική του Τούρκου προέδρου, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα στο Open.


«Ο Ερντογάν επανέρχεται και με τις κινήσεις που έγιναν δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό» είπε. «Εμείς στείλαμε συγκεκριμένο μήνυμα, δια στόματος Αλέξη Τσίπρα από τη Σύμη, πρώτον ότι είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και δεύτερον ότι η Τουρκία σεβόμενη το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, πρέπει να προχωρήσει σε διάλογο για να λυθεί, η μεταξύ μας διαφορά, για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, με ορίζοντα τη Χάγη». 

«Μας ανησυχούν, όμως, τα προβλήματα της εξωτερικής μας πολιτικής» ανέφερε, «καθώς η κυβέρνηση μετά τις αποτυχίες που είχε τόσο στο οικονομικό επίπεδο με τη δημιουργία γενιάς νεόπτωχων και νεο οφειλετών, όσο και στην πανδημία, επιδεινώνει την κατάσταση και στα εθνικά μας θέματα».

Αυτό φάνηκε, όπως υποστήριξε και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, «όπου η Τουρκία παρά την αναθεωρητική της- όχι μόνο πολιτική- αλλά και στάση επί του πεδίου, πήρε την στήριξη που ήθελε ο Ερντογάν και η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ικανοποιημένη».

«Ικανοποιημένη η ελληνική κυβέρνηση με την άρση της απαγόρευσης πώλησης όπλων προς την Τουρκία;» διερωτήθηκε, υποβάλλοντας και δεύτερο ερώτημα για το πώς μπορεί να είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση, από τη δέσμευση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να στηρίξουν την Τουρκία, ώστε να ενταχθεί στην πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ευρώπης.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την παρέμβαση του Γιάννη Αμανατίδη στο OPEN:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)