to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:54 | 10.10.2022

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: «Η ενεργητική εξωτερική πολιτική με στρατηγική απουσιάζει» (βίντεο)

«Οι κυβερνητικοί χειρισμοί άργησαν να απαντήσουν στις τουρκικές ενέργειες»


«Η Θεσσαλονίκη θα είχε μετρό, από τα τέλος του 2020, πλην ενός σταθμού, δυστυχώς, η κυβερνητική αλλαγή και η πολιτική Μητσοτάκη σε σχέση με τα αρχαία της Βενιζελου, της το στέρησαν, ενώ ήταν λάθος ο τεμαχισμός για την μεταφορά τους» επισήμανε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα, στο κανάλι της Βουλής.

«Και αρχαία και μετρό ήταν δυνατόν να συνυπάρξουν» πρόσθεσε.

Η όλη συζήτηση έγινε με αφορμή την σημερινή παράδοση τριών νέων σταθμών του μετρό, στον Πειραιά.

«Καλό είναι να προχωρούν τα έργα και να εξυπηρετούνται οι πολίτες, δυστυχώς όμως, η Θεσσαλονίκη είχε άλλη αντιμετώπιση» σχολίασε.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις απάντησε ότι «η επιθετική ρητορική Ερντογάν μπορεί να έχει κύριο αποδέκτη το εσωτερικό του ακροατήριο, ωστόσο, χτίζει ένα αφήγημα και ταυτόχρονα κάνει κινήσεις για να αναδειχθεί η Τουρκία σε περιφερειακή δύναμη, που θα μπορεί να επιβάλλει τις θέσεις της, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας».

«Έχουμε την απαίτηση» είπε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών «να υπάρξει ενιαία φωνή της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στον αναθεωρητισμό και ενιαία στάση όχι α λα καρτ απέναντι σε Ρωσία και Τουρκία».

«Πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκός οδικός χάρτης κυρώσεων για την Τουρκία, όχι μόνο για τις παραβιάσεις ή την παραβατική συμπεριφορά της έναντι της κυριαρχίας μας, αλλά και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» τόνισε, σημειώνοντας ότι ζητήθηκε, επίσης, από την κυβέρνηση, να ξεκαθαρίσει «τι σκέφτεται για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων, στην ανατολική Μεσόγειο».

«Οι κυβερνητικοί χειρισμοί άργησαν να απαντήσουν στις τουρκικές ενέργειες» υποστήριξε, «ενώ άφησαν το νήμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων που είχαν αποφασιστεί από την ΕΕ, πριν από τρία χρόνια, ακολουθώντας μια άλλη πολιτική κατευνασμού και μετά η κυβέρνηση έκανε κινήσεις που είχαν την προσωπική σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για προκεχωρημένο φυλάκιο και πρόθυμους εταίρους».

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στην «Πρωινή Επισκόπηση»:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)