to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:48 | 01.12.2021

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Εξοντωτική, αναποτελεσματική και αντισυνταγματική η πολιτική επιλογή προστίμων του Μητσοτάκη (ηχητικό)

«Ο διευθυντής του ΠΟΥ είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται για πανδημία ανεμβολίαστων και επί μήνες η κυβέρνηση, την αντιμετωπίζει ως τέτοια, και μάλιστα τώρα ως πανδημία των άνω των 60 ετών»


«Μόνο ο κ. Μητσοτάκης δεν ακούει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» τόνισε, μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Σκάι 100,3», ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης.

«Ο διευθυντής του ΠΟΥ είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται για πανδημία ανεμβολίαστων και επί μήνες η κυβέρνηση, την αντιμετωπίζει ως τέτοια, και μάλιστα τώρα ως πανδημία των άνω των 60 ετών» επισήμανε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

«Πρέπει να γίνει μια συντονισμένη και στοχευμένη προσπάθεια, επανεκκίνηση στην ενημέρωση για να πειστούν όλοι στον εμβολιασμό» είπε, επικρίνοντας την κυβέρνηση για την πολιτική των προστίμων,  ενώ δεν έχουν εξαντληθεί –όπως υποστήριξε- τα περιθώρια πειθούς και η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού.

«Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 18 ΜΕΘ, που προστέθηκαν  στο νοσοκομείο Παπανικολάου κι από αυτές στελεχώθηκαν μόνο οι οκτώ» ανέφερε, χαρακτηριστικά, θέλοντας να δείξει την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις και αλλαγή του προϋπολογισμού, που κατέθεσε η κυβέρνηση με περικοπή δαπανών για την υγεία.

«Ας κοιταχτεί στον καθρέφτη, προκειμένου να δει ποιος φταίει για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας» σχολίασε, χαρακτηρίζοντας «εξοντωτική, αναποτελεσματική και αντισυνταγματική» την πολιτική επιλογή των προστίμων, από τον κ. Μητσοτάκη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στο «Σκάει είδηση» με τους Εύα Αντωνοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)