to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:16 | 05.08.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Επιτυχία του πολιτικού συστήματος η ψήφιση με 206 ψήφους της διάταξης για το τέμενος

Για την ψήφιση από την Βουλή της διάταξης για την κατασκευή τεμένους στην Αττική, την διαφοροποίηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης σε κεντρικό επίπεδο, μίλησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Απόστολο Λυκεσά ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.


Σχολιάζοντας την ψήφιση της διάταξης για το τέμενος ο κ. Αμανατίδης δήλωσε ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις με 206 ψήφους εκτός από την Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπερψήφισαν τη διάταξη», ενώ σημείωσε ότι με η εν λόγω διάταξη δεν έθετε το αν θα πρέπει να γίνει το τέμενος ή όχι, αλλά «ξεκολλούσε» ζητήματα που υπήρχαν στην εφαρμογή απόφασης της Βουλής του 2006, ενώ θέτει μια σειρά διαδικασιών για την υλοποίηση του τεμένους.
 

«Είναι μια μεγάλη πολιτική επιτυχία του πολιτικού συστήματος που απάντησε στη ρητορική της ξενοφοβίας που επιχείρησε να βάλει μέσα στη Βουλή η Χρυσή Αυγή» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.
 

Για την καταψήφιση της διάταξης από το συγκυβερνών κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο κ. Αμανατίδης τόνισε πως «δεν υπάρχει πλήρης ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Έχουμε κυβερνητική συνεργασία, σε κάποια θέματα όμως δεν έχουμε συμφωνία. Δεν υπάρχει πλήρης ταυτοποίηση των δύο κυβερνητικών εταίρων και σε άλλα ζητήματα. Υπάρχει όμως συμφωνία στα θέματα οικονομικής πολιτικής».
 

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης και πολλών ΜΜΕ σημείωσε πως «όσοι ονειρεύονται έξι μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου νέες εκλογές, ακολουθούν μια κοντόφθαλμη πολιτική».
 

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να σκεφτεί και να δει πως μπορεί να βοηθήσει είτε σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, είτε για τα μεγάλα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας, όπως η ανάπτυξη και η συνταγματική αναθεώρηση, δεν γίνεται να τα απαξιώνει. Θα πρέπει να κάνει αντιπολίτευση αρχών και πολιτικών» τόνισε αναφορικά με την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υφυπουργός Εξωτερικών.
 

Για την κυβερνητική πρωτοβουλία για κοινό «μέτωπο» του Ευρωπαϊκού Νότου και το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα σε συνάντηση των ηγετών του Νότου ο κ. Αμανατίδης δήλωσε πως «η συζήτηση θα έχει ανοίξει στα 25 Αυγούστου στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Ήδη στην Ευρώπη υπάρχει προβληματισμός για το μέλλον της Ένωσης».
 

«Γινόμαστε παράγοντας σταθερότητας, ενισχύεται η θέση μας στην περιοχή. Τα συμπεράσματα της συνάντησης θα βοηθήσουν την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε.
 

Τέλος, ο Γ. Αμανατίδης δήλωσε πως η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στην κοινωνική πολιτική, στα θεσμικά και αναπτυξιακά ζητήματα. 
 

«Αυτά είναι στα οποία εστιάζουμε. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβρη θα είναι μια σημαντική στιγμή για να ξεδιπλωθούν οι πολιτικές της κυβέρνησης προς όφελος των πολιτών», σημείωσε.

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)