to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:18 | 22.05.2017

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Ενισχύουμε την περιφερειακή συνεργασία για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη στη Μεσόγειο

Ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε κοινό και απόλυτα εφικτό τον στόχο «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μέσω της διευκόλυνσης της ανταλλαγής εμπειριών, προκειμένου να αναπτύξουμε συνολικές, μακροπρόθεσμες προτάσεις, προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες και ανάγκες των διαφόρων γεωγραφικών περιοχών».


Την ανάγκη προσαρμογής των εθνικών νομικών πλαισίων και πολιτικών, προκειμένου να διευκολυνθεί η έγκαιρη εφαρμογή της Αστικής Ατζέντας της Ένωσης για τη Μεσόγειο, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στη 2η Υπουργική Διάσκεψη της Ένωσης για τη Μεσόγειο, για την Αειφόρο Αστική Ανάπτυξη (UfM).

Κατά την παρέμβασή του στην υπουργική διάσκεψη, που πραγματοποιείται σήμερα στο Κάιρο, ο κ. Αμανατίδης εκ μέρους της Ελλάδας καλωσόρισε τη συνάντηση, και ειδικότερα, όπως είπε, «την κοινή μας δέσμευση για ένα Δίκτυο για τη Μεσόγειο, μία περιφερειακή πλατφόρμα, με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας για την αειφόρο αστική ανάπτυξη, αναγνωρίζοντας, παράλληλα, τις οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες κάθε κράτους μέλους».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, υπεραμύνθηκε της «διατήρησης και προώθησης της πολιτισμικής ποικιλομορφίας» και ανέδειξε την «πρωταρχική σημασία της υιοθέτησης ενός κοινού οράματος για τις πολιτικές και τα μέσα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας των πόλεών μας να φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε πρόχειρους οικισμούς».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε κοινό και απόλυτα εφικτό τον στόχο «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μέσω της διευκόλυνσης της ανταλλαγής εμπειριών, προκειμένου να αναπτύξουμε συνολικές, μακροπρόθεσμες προτάσεις, προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες και ανάγκες των διαφόρων γεωγραφικών περιοχών».

Στη διάσκεψη συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφερειακή Πολιτική, ο υπουργός Δημοτικών Υποθέσεων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, καθώς και ο υπουργός Στέγασης, Κοινής Ωφέλειας, και Αστικών Κοινοτήτων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)