to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:00 | 13.01.2021

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Εμπαιγμός και αλαζονεία από την κυβέρνηση (ηχητικό)

«Εμπαιγμό» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει για άλλη μια φορά τα σχολεία χωρίς προετοιμασία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης


Μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4και την εκπομπή Ορθά-Κοφτά τόνισε την ανάγκη αποσυμφόρησης των τάξεων, με 15 παιδιά ανά τμήμα, και έναν μαθητή ανά θρανίο. Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, καθώς και ότι πρέπει να γίνει εμβολιασμός των εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα και αναλυτική ιχνηλάτηση στην σχολική κοινότητα.

Σχολιάζοντας την υπόθεση με τα ανοιχτά παράθυρα και τις κουβέρτες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στο γεγονός ότι καλούνται μικροί μαθητές να είναι με ανοιχτά παράθυρα, σε ορεινές περιοχές, στην καρδιά του χειμώνα.

«Είναι σαν να μην είμαστε στην πανδημία. Η κυβέρνηση μετά από οχτώ μήνες έδωσε μάσκες και παγούρια. Θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα, τα παιδιά δεν είναι ακορντεόν, πρέπει να παρθούν μέτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

Σημείωσε επίσης ότι πολλοί δήμαρχοι έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν και άλλες αίθουσες για διδασκαλία, ωστόσο, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία τέτοια διάθεση από την κυβέρνηση.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να είναι η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μια παρένθεση, χρειάζονται κοινωνικές διεργασίες και εμείς θα κάνουμε τα πάντα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αμανατίδης, αναφορικά με τις εξελίξεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από την Πορτογαλία σε σχέση με την Τουρκία ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι «στηρίζουμε την επανεκκίνηση των διερευνητικών για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Η κυβέρνηση πρέπει να αποκρούσει κάθε προσπάθεια διεύρυνσης της ατζέντας».

«Δεν είμαστε κουμπάρες, η χώρα έχει οδηγό το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας παράλληλα ότι «η υπεραξία της Συμφωνίας των Πρεσπών χάνεται με την διπλωματική απραξία της κυβέρνησης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)