to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:17 | 11.03.2020

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η έλλειψη εθνικής συνεννόησης, στρατηγικής και διεκδίκησης (βίντεο)

Σημεία συνέντευξης του Γ. Αμανατίδη, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ελληνικής ραδιοφωνίας


Από το Προσφυγικό μέχρι τον Κορωνοϊό και από την Εξωτερική Πολιτική μέχρι την Οικονομία «κύρια και αποκλειστικώς υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ για την έλλειψη εθνικής συνεννόησης, στρατηγικής και διεκδίκησης» τόνισε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ελληνικής ραδιοφωνίας.

«Κάνουμε προτάσεις ως αντιπολίτευση για την αντιμετώπιση όλων των κρίσεων», επανέλαβε, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που δέχτηκε για το καθένα, από αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, που αντιμετωπίζει, αυτή την περίοδο, η χώρα μας.

Ειδικότερα για το Προσφυγικό, επεσήμανε πως είναι ακέραια η ευθύνη της κυβέρνησης για την όξυνση της αντιπαράθεσης με όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα και τις τοπικές κοινωνίες, όπως είναι ξεκάθαρη η έλλειψη σχεδιασμού σε κρατικό επίπεδο, όταν χάνονται τα όρια μεταξύ των εξουσιών και βλέπουμε να γίνονται  επιθέσεις σε δομές προσφύγων και μεταναστών, όπως συνέβη στη Λέσβο.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε εθνικό επίπεδο, σημείωσε πως είναι πολύ λίγα τα 15 εκατομμύρια ευρώ, που διέθεσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα 150 εκατομμύρια Ευρώ, ζήτησε ενίσχυση των ΜΕΘ και παράταση συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού, και  4.000  νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών  με διακομματική επιτροπή , στο πλαίσιο της στήριξης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)