to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:41 | 29.01.2020

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Ανάγκη άσκησης έντονης και δραστήριας εξωτερικής πολιτικής (βίντεο)

«Η ΝΔ ακολούθησε, αρχικά, πολιτική κατευνασμού και μπορώ να πω, χωρίς πυξίδα στα εθνικά θέματα» επεσήμανε ο Γιάννης Αμανατίδης και «φθάσαμε στην ...προβλεψιμότητα Μητσοτάκη απέναντι στον Τραμπ, κατά την τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού, στον Λευκό Οίκο».


«Πιο έντονη και δραστήρια εξωτερική πολιτική, ώστε να έχουμε αποτελέσματα στα εθνικά μας θέματα» ζήτησε από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στη «Φωνή της Ελλάδος».

«Η ΝΔ ακολούθησε, αρχικά, πολιτική κατευνασμού και μπορώ να πω, χωρίς πυξίδα στα εθνικά θέματα» επεσήμανε και «φθάσαμε στην ...προβλεψιμότητα Μητσοτάκη απέναντι στον Τραμπ, κατά την τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού, στον Λευκό Οίκο».

«Η πολιτική των ίσων αποστάσεων μας αδικεί» παρατήρησε, ενώ κληθείς να απαντήσει για την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, υπενθύμισε τη συμφωνία 3+1 για τον αγωγό East Med, με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ, στην κατεύθυνση άσκησης πολυδιάστατης ενεργητικής πολιτικής στη Μεσόγειο, πάνω στον βασικό κανόνα της αμοιβαιότητας.

Αποτέλεσμα του East Med, όπως εξήγησε, ήταν η αναβάθμιση του ρόλου και της θέσης της Ελλάδας, διεθνώς, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και εμείς στεκόμαστε υπερασπιστικά στα ζητήματα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας» τόνισε, προκειμένου να δείξει τη διαφορά των δύο πολιτικών κομμάτων, προτείνοντας, παράλληλα, να επανεξετάσει η κυβέρνηση «την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας», πέραν της σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Ελλάδος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)