to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φυτεύουν προστάτες...

Για ποια κυκλώματα μιλάει ο τέως, πλέον, αρχηγός; Υποθέτω για τα για τα ίδια που έγραφε και ο Καραϊβάζ λίγο πριν τον δολοφονήσουν!


φωτ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με υπουργό τον Θεοδωρικάκο, λίγες μέρες πριν λήξει ο συνταγματικός χρόνος της και μόλις έναν μήνα μετά την ανανέωση της θητείας του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Σκούμα, προχώρησε αιφνιδιαστικά στην καρατόμησή του! Του χρέωσαν, όπως είπαν, «επιχειρησιακή ανεπάρκεια όσον αφορά την περιφρούρηση (!) των διαδηλώσεων». Ναι, είναι η ίδια κυβέρνηση που από την αρχή ανάληψης της εκτελεστικής εξουσίας ενίσχυσε με χιλιάδες προσλήψεις μόνο τις δυνάμεις καταστολής, δίνοντάς τους, χωρίς περιφρούρηση, το ελεύθερο να ξυλοκοπούν βίαια όσους διαμαρτύρονταν για τις αποφάσεις της.

Για ποιον λόγο λοιπόν απολύθηκε ο Κ. Σκούμας; Στην επιστολή αποχώρησης αναφέρει: «Στάθηκα εμπόδιο ως αρχηγός στην απογύμνωση των αστυνομιών τμημάτων και των μάχιμων υπηρεσιών του Σώματος και στη μετακίνηση αστυνομικών σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον. Πάντα βρισκόμουν σε “πόλεμο” με τα κυκλώματα κάθε είδους (!) που λυμαίνονται τον κόπο των Ελλήνων και δρούνε σε βάρος της κοινωνίας»…
ADVERTISEMENT
Για ποια κυκλώματα μιλάει ο τέως, πλέον, αρχηγός; Υποθέτω για τα για τα ίδια που έγραφε και ο Καραϊβάζ λίγο πριν τον δολοφονήσουν! Για τις σχέσεις της Greek Mafia με «μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικούς, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, Εκκλησία, αστυνομία, Δικαιοσύνη»! Μετά τις εκλογές, χωρίς τον άμεσο έλεγχο των εξουσιών, θέλουν να αφήσουν πίσω τους ανθρώπους ικανούς και πρόθυμους να συνεχίσουν να τους προστατεύουν.

Ενας μάλιστα από τους λόγους που οι εκλογές μετατέθηκαν τόσο πολύ ήταν για να προλάβουν αυτοί να ψηφίσουν με την τωρινή σύνθεση της Βουλής πρόεδρο και εισαγγελέα Αρείου Πάγου πριν η Μαρία Γεωργίου και ο υπάκουος Ντογιάκος συνταξιοδοτηθούν τον Ιούνιο!

Θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα να αποκλείσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την επόμενη κυβέρνηση. Μάλιστα, το πρώτο θέμα της εφημερίδας Εστία την Κυριακή, με την υπογραφή του Μ. Κοττάκη, είχε τίτλο «Κορυφώνονται τα σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Νίκο Αλιβιζάτο». Το θέμα ήταν εικονογραφημένο με φωτογραφίες του Ανδρουλάκη, του Μητσοτάκη, του Αμερικανού πρέσβη Τσούνη και του καθηγητή Αλιβιζάτου. Και σημειωνόταν στους υποτίτλους «Συναγερμός στην αμερικανική πρεσβεία, η οποία εργάζεται για σενάρια σχηματισμού κυβερνήσεων με συμμετοχή της Ν.Δ.», παρακάμπτοντας την κρίση του ελληνικού λαού. Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρούν.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)