to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 22.07.2020

Πολιτική

Φυσικά και η μήνυση αφορά και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα: Ξεκαθαρίζει το θέμα η Όλγα Γεροβασίλη

Μετά τις εντυπώσεις που επιχειρούνται να δημιουργηθούν στον απόηχο του δημοσιεύματος της «Καθημερινής», η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθαρίζει το ποιούς τελικά αφορά η μήνυση που έχει καταθέσει.


Δεν είναι λίγα τα σχόλια, αλλά και τα ερωτήματα, που έχουν διατυπωθεί σχετικά με την μήνυση που άσκησε πριν λίγα 24ωρα η Όλγα Γεροβασίλη, κατά των εμπλεκόμενων στην επιχείρηση λάσπης, όπως την χαρακτηρίζει συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναζωπυρώθηκε μετά το πρόσφατο δημοσίευμα της «Καθημερινής» και τη διαρροή συνομιλιών σχετικά με πιέσεις προς τον επιπυραγό Δημήτρη Λιότσιο για αλλοίωση του πορίσματος για την φονική πυρκαγιά.

Σε μερικά από αυτά τα σχόλια, προφανώς ορμώμενα από εντυπώσεις που έχουν αφεθεί να δημιουργηθούν ήδη από τις πρώτες ώρες της αντίδρασης της πρώην υπουργού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνονται απορίες σχετικά με το που στρέφεται η μήνυση της γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη.

Η γενική εντύπωση, θα έλεγε κανείς, είναι πως η μήνυση αφορά μόνο την εφημερίδα «Καθημερινή», γεγονός που έχει αναγκάσει την Όλ. Γεροβασίλη να αντιδράσει εκ νέου, θυμίζοντας το σχετικό απόσπασμα της μηνυτήριας αναφοράς: «Περαιτέρω δια της παρούσας εγκαλώ για την βάναυση προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου και παν άλλο τυχόν υπαίτιο πρόσωπο το οποίο προέβη στους ως άνω ισχυρισμούς και διαδόσεις για ψευδή γεγονότα, είτε ιδιωτικά είτε δημόσια, ενώπιιν τρίτων, ως και τους φερόμενους ως συνομιλούντες στην επίμαψη στιχομυθία που που φέρεται να «δημοσιεύει» η Εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Στον ίδιο τόνο κινήθηκε χθες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Φάμελλος, όταν οι ίδιες εντυπώσεις επιχειρήθηκε να δημιουργηθούν και στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, μέσω κεντρικών τοποθετήσεων, όπως αυτή του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας στο ν/σ του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χριστόφορου Μπουτσικάκη.

Συγκεκριμένα ο Σ. Φάμελλος χαρακτήρισε «ατύχημα για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, το ότι βρέθηκε ο εισηγητής της ΝΔ, στο κλείσιμο μάλιστα της συνεδρίασης, «να προσβάλλει τη συζήτηση, την κοινοβουλευτική δεοντολογία, αλλά και την ίδια την αλήθεια».  «Είναι ξεκάθαρο ότι η κα. Γεροβασίλη έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και κατά των φερόμενων ως συνομιλούντων και κατά οποιουδήποτε διαδίδει τέτοια ψεύδη για το πρόσωπό της», τόνισε ο Σ. Φάμελλος, έχοντας προηγουμένων καλέσει την ΝΔ και τον εισηγητή της να επανέλθουν στην κοινοβουλευτική τάξη. «Δεν έχετε την πολιτική διαδρομή για να πιάσετε στελέχη της αριστεράς στο στόμα σας», συμπλήρωσε σε έντονο ύφος ο Σ. Φάμελλος, καλώντας τον Χ. Μπουτσικάκη, εάν θέλει να συμπεριληφθεί και ο ίδιος σε εκείνους που διαδίδουν ψευδή στοιχεία, να το δηλώσει ανοιχτά στην αίθουσα της Βουλής.

Το σχετικό απόσπασμα απο την παρέμβαση του Σωκράτη Φάμελλου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)