to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φύλλο συκής

Στο "Μακεδονικό" με τον Μητσοτάκη συμφωνούν μόνο ο Ερντογάν, ο Γκρούεφσκι, ο Όρμπαν και ο Πούτιν


Η Ελλάδα (όχι για πρώτη φορά) βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Από τη μία έχει τη λεωφόρο της συμμετοχής στο παγκόσμιο παιχνίδι με την σύμπηξη πολυμερών διεθνών συμμαχιών στη βάση των εθνικών συμφερόντων, οι οποίες θα διασφαλίζουν στη χώρα το πλαίσιο ασφάλειάς της και μια ηγεμονική θέση στα Βαλκάνια (θέση που ακόμη και ο πρωθυπουργός μιας άλλης χώρας αναγνώρισε ότι δικαιούται να έχει).

Από την άλλη, είναι η πτωχή, πλην τιμία Ελλάς. Απούσα από τα παγκόσμια στρατηγικά σχέδια, τραυματισμένη από τα Μνημόνια, μια μαύρη τρύπα στον χάρτη μιας περιοχής όπου οι ισορροπίες αλλάζουν. Αλλά μια Ελλάδα που θα ελέγχεται ασφυκτικά από την εξουσία και τους ανθρώπους που τη νέμονται.

Ευτυχώς για τη χώρα, έως τώρα βρισκόταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Το 1915 η Δεξιά ταυτίστηκε με τον βασιλιά και τη Γερμανία, πολέμησε έως φυσικής εξόντωσης τον Βενιζέλο, αρνήθηκε τη μεγάλη Ελλάδα και την εδαφική επέκταση σε περιοχές με ελληνικό πληθυσμό και τελικά επέφερε στη χώρα τη μεγαλύτερη εθνική καταστροφή από ιδρύσεως του νεότερου κράτους. Αλλά, παρά τα δεινά και τις διαψεύσεις της, η Δεξιά επέμενε στην ορθότητα των θέσεών της και παρέμεινε σφιχταγκαλιασμένη με την εξουσία (και τη βασιλεία).

Και σήμερα η ελληνική Δεξιά δείχνει να μην παίρνει τα γεωπολιτικά μηνύματα. Βάζει το μικροπολιτικό κάρο μπροστά από το εθνικό άλογο. Κι όταν αποδεικνύεται ότι τα επιχειρήματά της είναι προσχηματικά, θέτει ως μόνο ενδιαφέρον της την εξουσία.

Στο "Μακεδονικό" με τον Μητσοτάκη συμφωνούν μόνο ο Ερντογάν, ο Γκρούεφσκι, ο Όρμπαν και ο Πούτιν. Σημαίνει κάτι αυτό για τη Ν.Δ.; Απολύτως τίποτε. Γιατί δεν αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική της εξυπηρετεί τα τουρκικά και τα ρωσικά συμφέροντα στα Βαλκάνια, τους εθνικιστές και τους λαϊκιστές της περιοχής; Γιατί δεν την ενδιαφέρει αυτό.

Ο Κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι αυτό που τον νοιάζει είναι να μη δημιουργηθεί κόμμα στα δεξιά του ώστε να κατέβει ενωμένη η Δεξιά στις εκλογές. Και για να μη γίνει αυτό, η λύση του εθνικού προβλήματος πρέπει να περιμένει μερικά χρόνια! Υποστηρίζει ότι ο Αλ. Τσίπρας σχεδίασε τη λύση του "Μακεδονικού" για να διασπάσει τη Ν.Δ. και όχι γιατί είναι συμφέρον για τη χώρα με βάση τους διεθνείς συσχετισμούς και τα εθνικά συμφέροντα.

Αυτά τα έχει πει και στη Μέρκελ, η οποία μεθαύριο έρχεται στην Ελλάδα. Μόνο που αυτά που της έλεγε τότε δεν ισχύουν σήμερα. Με την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής για τον Κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης. Δεν υπάρχει θέμα εθνικότητας. Δεν υπάρχει θέμα για την αρχαία μακεδονική γλώσσα.

Άρα, γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν ψηφίζει την επίλυση του "Μακεδονικού"; Γιατί δεν τον νοιάζει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)