to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:24 | 24.07.2014

Πολιτική

Φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ: Οι αιγιαλοί, οι ακτές, ο πολιτισμός και οι μνήμες ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

"Ούτε κόκκο άμμου - Όχι σκουπίδια - Όχι πλαστικά - Όχι μεγαλοκαρχαρίες σε θάλασσες και ακτές": κυκλοφόρησε το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της καμπάνιας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενάντια στην πώληση 90 παραλιών από το ΤΑΙΠΕΔ. Τις επόμενες μέρες αρχίζουν οι εξορμήσεις των οργανώσεων του κόμματος και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε λιμάνια και παραλίες με τη συμμετοχή βουλευτών και άλλων στελεχών.


Ούτε κόκκο άμμου
Όχι σκουπίδια – Όχι πλαστικά- Όχι μεγαλοκαρχαρίες σε θάλασσες και ακτές


Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχοντας λεηλατήσει μισθούς, συντάξεις, δημόσια αγαθά και ζωές, βάλθηκε να μας κλέψει και το καλοκαίρι. Βότσαλα, κοχύλια, αστερίες, ακρογιαλιές, δειλινά θα γίνουν μακέτες στα καταστροφικά σχέδια εκείνων, που βλέπουν μόνο κέρδος. Τεράστια ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, μαρίνες για γιωτ θα μπαζώσουν τις παραλίες. Αυτές έχουν βάλει στο μάτι εμίρηδες και… κακομοίρηδες, ξένοι και ντόπιοι δήθεν επενδυτές. Και η κυβέρνηση κάνει τους μεσίτες πουλώντας κοψοχρονιά. Με το νομοσχέδιο αυτό και άλλες ρυθμίσεις, διατάξεις, νομοθετήματα, που αφορούν σε ακτές, παραλίμνιες και παρόχθιες ζώνες, υπονομεύεται σε πρωτόγνωρο βαθμό το μέγεθος, το καθεστώς και ο χαρακτήρας της δημόσιας περιουσίας, αλλά και ευρύτερα η φύση, οι παραδόσεις και το μέλλον της χώρας. Ανατρέπεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη απόλαυση των δημόσιων αγαθών, η κατοχυρωμένη από αιώνες διάσταση των δημόσιων κτημάτων ως «κοινής χρήσης πράγματα, εκτός συναλλαγής και ανεπίδεκτα χρησικτησίας» και, επομένως, προσβάλλεται ευθέως κάθε επιστημονική, δικαιακή και κοινή λογική.

  -  Να προστατέψουμε τους αιγιαλούς τις λίμνες και τον ανεκτίμητο φυσικό πλούτο της χώρας μας από μια ανεπανόρθωτη καταστροφή.
  -  Να σώσουμε τους αιγιαλούς, να σώσουμε τις ακτές, να σώσουμε τον πολιτισμό και τη μνήμη.
  -  Να διδαχτούμε από την τραγική περιβαλλοντική αλλά και τουριστική καταστροφή των Ισπανικών ακτών.
  -  Να δώσουμε από κοινού και με κάθε νόμιμο μέσο τη μάχη για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο του περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και τουριστικού trafficking στη Βουλή.



Ακόμα κι αν το νομοσχέδιο περάσει, θα μας βρει μπροστά του κάθε «επενδυτής» που θα επιχειρήσει να φράξει, να μπαζώσει, να καταστρέψει και το πιο μικρό τμήμα της χώρας μας. Συλλογικά, μαζικά, αγωνιστικά, μπροστά σε κάθε μπουλντόζα που θα απειλήσει την ομορφιά, τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Θα μας βρουν μπροστά τους ενωμένους και αποφασισμένους. Από τη Χαλκιδική μέχρι τις Κυκλάδες, από τη Ρόδο μέχρι της Εύβοια, από την Πελοπόννησο μέχρι τα Ιόνια Νησιά εμείς θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε για όλα όσα έχουμε ζήσει εμείς και όλα όσα δικαιούνται να ζήσουν οι επόμενες γενιές. Παραλάβαμε χώρα, δεν θα τους παραδώσουμε οικόπεδα.

Δεν δικαιούνται να πουλάνε κάτι που δεν τους ανήκει
Οι αιγιαλοί, οι ακτές, ο πολιτισμός και οι μνήμες δεν πωλούνται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)