to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:55 | 19.12.2019

Αθλητισμός

Φυλακή των ΗΠΑ επισκέφθηκαν οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς

Επίσκεψη σε φυλακή των ΗΠΑ πραγματοποίησαν οι παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς, ανάμεσα τους οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούμπο - «...νομίζαμε πως πήγαμε για να τους δώσουμε χαρά και να τους ακούσουμε και να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε, αλλά τελικά εκείνοι ήταν που βοήθησαν εμάς»


Oι παίκτες των «ελαφιών» επισκέφθηκαν την Πέμπτη φυλακή ανδρών στο Ρασίν του Μιλγουόκι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Play for Justice" κατά την οποία προσωπικότητες του ΝΒΑ, κρατούμενοι και αποφυλακισμένοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους σε ένα στρογγυλό τραπέζι ενώ συνήθως ακολουθεί ένας φιλικός αγώνας μπάσκετ στο γυμναστήριο της φυλακής.

Έτσι οι παίκτες των Μπακς βρέθηκαν εκεί για να ακούσουν, να μάθουν και να εμπνεύσουν. «Νοιαζόμαστε για εσάς», είπε ο προπονητής Μάικ Μπουντενχόλζερ. «Και σας περιμένουμε όταν θα βγείτε έξω».

Ανάμεσα στις εξομολογήσεις που ακούστηκαν ήταν και αυτή του παίκτη των Μπακς, Στέρλινγ Μπράουν, ο οποίος μίλησε για ένα περιστατικό με την αστυνομία του Μιλγουόκι στο οποίο ενεπλάκη ο ίδιος. Ο Μπράουν έχει καταθέσει μήνυση εναντίον των αρχών.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σχολίασε την εξομολόγηση του συμπαίκτη του: «Τον ξέρω εδώ και τρία χρόνια. Είναι σκληρό παιδί. Δεν ανοίγεται και δεν μιλάει για εκείνον. Είναι κλειστός στον εαυτό του. Ήταν καταπληκτικό να τον βλέπεις να μοιράζεται την ιστορία αυτή», είπε ο Έλληνας σταρ δηλώνοντας υπερήφανος για τον συμπαίκτη του. 

Και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όμως μίλησε στο στρογγυλό τραπέζι και αναφέρθηκε σε λάθη τα οποία έκανε και σε πράγματα για τα οποία δεν νιώθει υπερήφανος κατά τα δύσκολα παιδικά χρόνια στην Ελλάδα, ως παιδί μεταναστών. Ο Αντετοκούνμπο, στο τέλος της βραδιάς, αποκάλυψε ότι η εμπειρία στην φυλακή τον άγγιξε, σύμφωνα με το Milwaukee Journal Sentinel.   

«Επικοινώνησα με την οικογένειά μου, δεν ήξεραν ακριβώς περί τίνος πρόκειται, αλλά τους είχα μιλήσει γι' αυτό», ανέφερε. «Τους είπα πως πήγαμε εκεί βασικά για να τους (σ.σ. στους φυλακισμένους) δώσουμε χαρά και να τους ακούσουμε και να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε αλλά τελικά εκείνοι ήταν που βοήθησαν εμάς».

«Είναι τρελό πόσα πράγματα θεωρούμε δεδομένα. Είναι προφανές ότι έκαναν λάθη, αλλά στο τέλος της ημέρας οφείλεις να αναγνωρίσεις ότι είναι άνθρωποι. Όταν παίζαμε μπάσκετ δεν έβλεπα τύπους που έκαναν λάθη, έβλεπα μόνο ανθρώπους που γελούσαν, προσπαθούσαν σκληρά, και μοιράζονταν τις ιστορίας τους. Με άγγιξε και συνειδητοποίησα πως πολλές φορές θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα. Αυτό δεν θα συμβεί ξανά», είπε ο ηγέτης των Μπακς. 

Με πληροφορίες από jsonline.com/channel3000.com - Πηγή: www.lifo.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)