to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:05 | 18.05.2020

Πολιτική

Φυλακές Νικηφόρου: Η απάντηση του Χρ. Καραγιαννίδη στις προκλητικές δηλώσεις της Σ. Νικολάου

«Ας πάψει η ΝΔ να αναζητά τον λύκο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ας αναλάβει επιτέλους τις διαχρονικές της ευθύνες για την καθυστέρηση του έργου από το 2004 μέχρι και σήμερα»


Στις «προκλητικές δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής», οι οποίες «δεν μπορούν να καλύψουν τις διαχρονικές ευθύνες της ΝΔ στην καθυστέρηση της λειτουργίας των Φυλακών Νικηφόρου» απαντάει με δήλωσή του (19/5/20) ο Χρήστος Καραγιαννίδης, τέως Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι Φυλακές Νικηφόρου είναι ένα έργο που ξεκίνησε η κυβέρνηση Σημίτη το 2003. Κι όμως, το 2015 που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το κτίριο έστεκε ανολοκλήρωτο, αφύλακτο, εγκαταλελειμμένο στους βανδαλισμούς.

Ο λόγος ήταν ότι η ΝΔ “αφαίρεσε” ένα ολόκληρο κτίριο από την αρχική μελέτη του 2003, το ειδικό κτίριο επιμόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτισης κρατουμένων, γεγονός που επί χρόνια έκανε αδύνατη τη παραλαβή του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το γεγονός ότι έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της παράδοσης του κυρίως κτιρίου των φυλακών ώστε να μπορεί να φυλάσσεται, προχώρησε στην ολοκλήρωση της μελέτης και της δημοπράτησης του ειδικού κτιρίου με πολύ γοργούς ρυθμούς.

Μέχρι την ολοκλήρωση, πετύχαμε επίσης την ανάληψη της φύλαξης και της συντήρησης του υπάρχοντος κτιρίου από την ΚΤΥΠ, την υδροδότησή του μέσω ειδικής χρηματοδότησης προς το Δήμο Παρανεστίου με 85.000€ από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η παραλαβή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Φυλακών ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύσταση του Οργανισμού. Αυτό συνέβη το Δεκέμβρη του 2017 και έτσι, μέσα στο 2018, συστήθηκαν οι 258 οργανικές θέσεις για το κατάστημα φύλαξης.

Από την σύσταση των θέσεων ακολούθησε ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να έχουμε την έγκριση πρόσληψης του προσωπικού υπογεγραμμένη και από τα δύο συναρμόδια υπουργεία. Αυτό συνέβη εντός 1 (μίας) εβδομάδας και τελικά εστάλει το αίτημα στον ΑΣΕΠ.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 το Υπουργείο Εργασίας είχε ήδη δώσει τις ποσοστώσεις ειδικών ομάδων υποψηφίων για το διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Και φτάνουμε σήμερα, τον Μάιο του 2020 να διαβάζουμε ότι τώρα επιτέλους τρέχει η διαδικασία για τον διαγωνισμό πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ και ότι ο στόχος είναι το κατάστημα να λειτουργήσει Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο,
Και οργανώνουν φιέστα παράδοσης- παραλαβής για τον Ιούνιο, για έργο που έχει παραληφθεί από το 2018. Όλα για το θεαθήναι, για τις φωτογραφήσεις. Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα για άλλη μια φορά.

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ ότι εξετάζεται η περίπτωση της πρόσληψης με τον τρόπο που έγινε και των ειδικών φρουρών, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ!

Παραβλέποντας το γεγονός ότι η διαδικασία για να ξεκινήσει ο διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί από τον Σεπτέμβριο του '19 και ήδη 9 μήνες μετά συζητάμε για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί ο ΑΣΕΠ, είναι τουλάχιστον προκλητικό να δηλώνει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου ότι το έργο έπρεπε να είχε παραδοθεί και να έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από το 2016! Πώς ακριβώς θα ήθελε η κυρία Νικολάου να συμβεί αυτό όταν οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ είχαν αφήσει το έργο στην τύχη του;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν που βρήκε τις δέουσες λύσεις, σε μια συγκυρία, μάλιστα, που οι διαθέσιμοι πόροι ήταν υποπολλαπλάσιοι από τους πόρους που θα μπορούσαν συνεχώς και αδιαλείπτως να δίνονταν τον καιρό που ξεκίνησε το έργο το 2003, περίοδο παχιών αγελάδων για όλα τα δημόσια έργα. Επιπλέον, με σχεδόν έτοιμο το διαγωνισμό ΑΣΕΠ και πάλι καθυστέρησαν ένα χρόνο. Εκτός αν αυτή ήταν μια προμελετημένη κίνηση ώστε τελικά να τον παρακάμψουν και να προσληφθούν ημέτεροι. Μας έχει συνηθίσει η Νέα Δημοκρατία σε τέτοιες τακτικές, δεν είναι παράλογο να μας δημιουργούνται υποψίες.

Ας πάψει λοιπόν η ΝΔ να αναζητά τον λύκο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ας αναλάβει επιτέλους τις διαχρονικές της ευθύνες για την καθυστέρηση του έργου από το 2004 μέχρι και σήμερα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)