to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 29.05.2012

left.gr

Κοινωνία

Φυλακές Κορίνθου: οι κρατούμενοι υποσιτίζονται

Κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης


Την στιγμή που ολόκληρη η χώρα δοκιμάζεται κάτω από το βάρος των σκληρών μέτρων, κάποιοι συνάνθρωποί μας βρίσκονται... κυριολεκτικά στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και της πείνας. Σε ένα οικονομικό σύστημα, που αποκλείει οποιαδήποτε έννοια κοινωνικού κράτους και πρόνοιας, που σταματάει την χρηματοδότηση σε παιδεία και υγεία, το «σωφρονιστικό» σύστημα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Η χρηματοδότηση για την φυλακή της Κορίνθου έχει μειωθεί στο ελάχιστο, και από την στιγμή που το στρατόπεδο σταμάτησε να παρέχει τρόφιμα, οι κρατούμενοι υποσιτίζονται. Σε εγκαταστάσεις 70 ατόμων, στεγάζονται και ζουν 84 συνάνθρωποί μας, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να κοιμούνται στο πάτωμα. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οι φυσικές και κοινωνικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων και τελικά η ίδια τους η επιβίωσή φαίνεται να μην έχουν σημασία για την ελληνική κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.

Σε μια εποχή που η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική από ποτέ, αποτελεί χρέος μας να σταθούμε δίπλα στους φίλους, συγγενείς και συνανθρώπους μας, κρατούμενους των φυλακών. Να δείξουμε ότι κανείς δεν είναι μόνος του.

Σε συνεργασία με άλλες συλλογικότητες και ομάδες της Κορίνθου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για τις φυλακές. Όποιος νιώθει την ανάγκη και μπορεί να βοηθήσει, ας φέρει τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, γάλα συμπυκνωμένο κτλ) καθώς και είδη πρώτης ανάγκης στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Η Σβούρα», οδ. Σίνα 37, Τρίτη και Πέμπτη από τις 20:00 και μετά.

Εναλλακτικά, μπορεί, όποιος επιθυμεί, να παραδώσει τα τρόφιμα απ’ ευθείας στην φυλακή Κορίνθου (οδός Άργους 52) υπ’ όψη κ. Αργυρώ Σάρλα.

Ανοιχτή συνέλευση πλατείας «Περιβολάκια»

perivolakia.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)