to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φθορά Μητσοτάκη ή φθορά της κοινωνίας

Χρειάζεται άμεσα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης ώστε να μην βυθιστεί η κοινωνία σε νέα τραγική καταστροφή


Η χθεσινή απεργία κινητοποίησε χιλιάδες κόσμο να κατέβει στους δρόμους. Αν θέλαμε δημοσιογραφικά να δώσουμε μια χαρακτηριστική εικόνα, αυτή θα ήταν η μεγάλη και δυναμική συμμετοχή των νέων ανθρώπων. Και μάλιστα, όχι μόνο στα οργανωμένα πολιτικά μπλοκ αλλά σε όλο το μήκος της πορείας. Χιλιάδες νέοι έδωσαν το παρών και τον παλμό και σε ένα άλλο σπουδαίο γεγονός, τη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στα Προπύλαια.

Δύο γεγονότα που πλέκουν ξανά το αδιόρατο νήμα που συνδέει τους αγώνες. Κι αν η Αριστερά αναζητά πάντα εναγωνίως να βρει τι είναι αυτό που θα κινητοποιήσει τον κόσμο, η ίδια η ζωή δίνει τις απαντήσεις. Ψωμί και ειρήνη ήταν, τον περασμένο αιώνα, το σύνθημα που ένωνε τους λαούς. Μισθοί, αξιοπρέπεια, ειρήνη, φώναξαν χιλιάδες άνθρωποι χθες. Αν αναλογιστούμε ότι το εισόδημα των νοικοκυριών εξανεμίζεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στο σούπερ μάρκεέτ και οι επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους, η απόφαση για συμμετοχή στην απεργία και άρα απώλεια του μεροκάματου καθίσταται  αποφασιστική και υπεύθυνη στάση αυτοθυσίας.

Οι χθεσινές διαδηλώσεις έλαβαν μαζικό αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Διότι η ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ακραία νεοφιλελεύθερου ιδεοληπτικού κυβερνητικού επιτελείου δεν μπορεί πια να κρυφτεί. Το επόμενο διάστημα, το κόστος ζωής θα εκτοξευθεί καθώς οι συνέπειες του πολέμου και των κυρώσεων θα αποτυπωθούν στην καθημερινότητα. Η άρνηση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα ώστε να περιοριστεί ο αντίκτυπος της κρίση, βρίσκει την κοινωνία ανοχύρωτη και πλήρως απροστάτευτη.

Χρειάζεται άμεσα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης ώστε να μην βυθιστεί η κοινωνία σε νέα τραγική καταστροφή. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να εφαρμόσει ένα τέτοιο σχέδιο. Η προτεραιότητά τους είναι η εξυπηρέτηση των καρτέλ και των συμφερόντων, των φίλων, των συνεργατών και των συγγενών. Κι αν δεν επιλέγει να αποδράσει τώρα, το κάνει μόνο για να κλείσει τις δουλειές που έχει στο πρόγραμμα.

Το αίτημα για εκλογές είναι πλέον αίτημα για επιβίωση της πλειοψηφίας. Και αυτό έχει δύο προϋποθέσεις: Πειστικό εναλλακτικό πρόγραμμα και λαϊκή διαθεσιμότητα. Η φθορά Μητσοτάκη να μην γίνει περαιτέρω φθορά των ζωών μας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)