to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:59 | 15.12.2016

Πολιτισμός

Φθηνά βιβλία για όλους στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας

"Το βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο και το παιδί πρέπει να είναι κοντά στο βιβλίο", είναι το μήνυμα που θέλουν να διαδώσουν και τις φετινές γιορτές οι εκδότες της Βόρειας Ελλάδας, μέσα από τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Bazaar Βιβλίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Ερμού 39).


"Οι εκδότες κάθε χρόνο προσπαθούμε να παρουσιάσουμε βιβλία, σύγχρονες κυκλοφορίες και βιβλία παιδικά, τη ραχοκοκαλιά όλης της εκδοτικής βιβλιοπαραγωγής, σε πολύ χαμηλές τιμές", δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΚΒΕ) Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, γνωστοποιώντας ότι στο φετινό bazaar συμμετέχουν 100 εκδότες και διατίθενται περίπου 50.000 τίτλοι βιβλίων.

Ο Σύνδεσμος, ενόψει των Χριστουγέννων, αποφάσισε να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Γ. Γεννηματάς" και να προσφέρει βιβλία σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται την περίοδο των εορτών.

Ο κ. Μπαρμπουνάκης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του Συνδέσμου να δημιουργήσει βιβλιοθήκες σε παραμεθόριες περιοχές. "Ο Σύνδεσμος έχει ιδρύσει επτά βιβλιοθήκες, από τη Λήμνο μέχρι τη δυτική Μακεδονία, τη Σαμοθράκη, τη Δράμα, τις Σέρρες τη Φλώρινα και αυτή η προσπάθειά μας είμαστε βέβαιοι ότι θα τύχει ευρύτερης αποδοχής", σημείωσε. Πρόσθεσε, δε, ότι οι εκδότες πάντοτε όταν τους ζητούν βιβλία από σχολικές βιβλιοθήκες ανταποκρίνονται, καθώς, όπως τόνισε, "στο πλαίσιο της διανομής των βιβλίων δημιουργούνται οι βιβλιοαναγνώστες".

Με αφορμή τη λειτουργία του Bazaar Βιβλίου ο Σύνδεσμος θα συμμετάσχει σε παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το θεματικό αφιέρωμα της ΔΕΘ με τίτλο: "Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά" και ο 8ος Πανελλήνιος Μαθητικός Ποιητικός Διαγωνισμός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: βιβλία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)