to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 20.07.2012

left.gr

Πολιτική

"Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ" 2 - Ο Σ. Κεδίκογλου εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στη Χαλυβουργία

Η κυβέρνηση διά στόματος Σ. Κεδίκογλου επικαλείται το "νόμος και τάξη" σχετικά με τις εξελίξεις στη Χαλυβουργία.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου. «Έχουμε ένα γεγονός: Την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία. Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου. 

Να υπενθυμίσουμε ότι εξίσου ιερό δικαίωμα είναι και το δικαίωμα στην απεργία των ανθρώπων που βάλλεται το εισόδημά τους και συμπαραστέκονται σε συναδέλφους τους που απολύθηκαν. Ιερό είναι και το δικαίωμα στην εργασία των απολυμένων...

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωνε μέχρι χτες ότι "κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή συμφιλιωτική προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της Χαλυβουργίας".

Τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ

Καλεί επίσης ο Σ. Κεδίκογλου τους Έλληνες να αναρωτηθούν για τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν είναι δηλαδή ξεκάθαρο για το λαό ότι κίνητρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το δικαίωμα των εργαζομένων να υπερασπίζονται τη δουλειά και τη ζωή τους, τη δουλειά των συναδέλφων τους, χωρίς παρεμβάσεις των ΜΑΤ;


Κατηγορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης. "Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας" αναφέρει.

Μήπως ο Σ. Κεδίκογλου δεν έχει ακούσει σήμερα τα κανάλια και δεν έχει διαβάσει τις εφημερίδες που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση των μνημονίων; Για προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά κάνουν λόγο τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα λέγεται ότι ζήτησε από τους υπουργούς Εργασίας Γ. Βρούτση και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια να συντονιστούν και να τους είπε πως: «Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και η κυβέρνηση το υπερασπίζεται με κάθε τρόπο».


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)