to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:13 | 22.11.2012

Διεθνή

FT: Πιθανή συμφωνία του Λονδίνου για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

Πιθανή συμφωνία του Λονδίνου για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Τimes.


Οι ευρωπαϊκές αρχές είναι αισιόδοξες ότι η Βρετανία θα συμφωνήσει στον επόμενο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει απειλήσει με βέτο, γράφουν οι Financial Τimes στο σημερινό τους φύλλο.

Λίγο πριν από την διήμερη σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη, η εφημερίδα τονίζει πως ο Κάμερον είναι έτοιμος τελικά να δεχτεί τις δαπάνες των 940 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον προϋπολογισμό, την περίοδο 2014-2020.

Ο Κάμερον που τηρεί σκληρή στάση στην ΕΕ έχει εκφράσει επανειλημμένα τη πρόθεση του να διατηρήσει τις ευρωπαϊκές δαπάνες στο επίπεδο του 2011--886 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιμένει στο να μην αλλάξει η έκπτωση στη συμβολή της Βρετανίας στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, κάτι που είχε πετύχει το 1984 η Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Η αίσθησή μας είναι ότι ο Κάμερον πέτυχε αυτό που ήθελε», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στην εφημερίδα.

Ευρωπαίοι ανώτατοι διπλωμάτες έχουν προειδοποιήσει ότι η σύνοδος μπορεί να συνεχιστεί και το σαββατοκύριακο αν διαφανεί ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για τον προϋπολογισμό.

Οκτώ από τις χώρες με τη μεγαλύτερη συμβολή στην ΕΕ-Αυστρία, Βρετανία, Δανία, Γαλλία, Φινλανδία, Γερμανία, Ολλανδία και Σουηδία -έχουν ζητήσει περικοπές των δαπανών του προϋπολογισμού για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία και σε διαφορετικές αναλογίες.

Ιταλία και Πορτογαλία απείλησαν χθες Τετάρτη ότι θα μπλοκάρουν μια συμφωνία που δεν θα είναι ευνοϊκή για τις ίδιες και η σκιά της αποτυχίας πλανάται πάνω από το κτίριο του Συμβουλίου της Ευρώπης στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)