to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:27 | 29.05.2013

Διεθνή

Φρικτές αντιφάσεις: Επαναφέρουν τη θανατική ποινή για να σταματήσουν φόνους και βιασμούς «μαγισσών»

Η Παπούα-Νέα Γουινέα επανέφερε τη θανατική ποινή και ακύρωσε αμφιλεγόμενους νόμους περί μαγείας έπειτα από μια σειρά φρικτών φόνων και ομαδικών βιασμών «μαγισσών»


Το κοινοβούλιο της Παπούα-Νέας Γουινέας ψήφισε χθες να επεκτείνει τους νόμους περί θανατικής ποινής, η οποία δεν έχει εφαρμοστεί από το 1954, σε περιπτώσεις φόνων, βιασμών και ληστειών, με ποινές που κυμαίνονται από απαγχονισμό μέχρι εκτέλεση από εκτελεστικό απόσπασμα, καθώς και «ιατρικό θάνατο μέσω στέρησης του οξυγόνου».

Η ψήφος του κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε έπειτα από ένα κύμα βίαιων εγκλημάτων που συνδέονται με τη μαγεία και στα οποία περιλαμβάνονται φόνοι και αποκεφαλισμοί που έχουν προκαλέσει την καταδίκη των Ηνωμένων Εθνών. 

Το Φεβρουάριο, μια 20χρονη μητέρα κατηγορήθηκε για μαγεία. Ο όχλος την γύμνωσε σε μια πολυάνθρωπη αγορά στο Μάουντ Χέιγκεν και την έκαψε ζωντανή. 

Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε την επαναφορά των νόμων ως «φρικτό και καταπιεστικό» τρόπο αντιμετώπισης εγκλημάτων τα οποία διαπράττονται σε μεγάλο βαθμό εναντίον γυναικών. 

«Η κυβέρνηση αποπειράται να τερματίσει μια μορφή βίας διαιωνίζοντας την βία που είναι εγκεκριμένη από το κράτος», δήλωσε η Ιζαμπέλ Άραντον, υποδιευθύντρια του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. 

Ο υπουργός Αστυνομίας Νίξον Ντούμπαν δήλωσε πως η κυβέρνηση θέλει επίσης να επιβάλλει τη θανατική ποινή σ' αυτούς που παράγουν οινοπνευματώδη στο σπίτι τους, μια δραστηριότητα που είναι ευρέως διαδεδομένη, καθώς και στους καλλιεργητές μαριχουάνας, επειδή συμβάλλουν επίσης στην επιδείνωση του νόμου και της τάξης. 

Πηγή:skai.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)