to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φρίκη στην Ιαπωνία: Δεκάδες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν μαχαιρωμένες στον λαιμό

Τουλάχιστον ένας ψαράς παραδέχτηκε ότι τις τραυμάτισε προκειμένου, όπως είπε, να τις βγάλει από τα δίχτυα, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Mainichi που επικαλείται το BBC


Τουλάχιστον 30 πράσινες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν νεκρές σε παραλία ενός απομακρυσμένου ιαπωνικού νησιού, με πολλές από αυτές να έχουν μαχαιρωθεί στο λαιμό.

Οι ντόπιοι στο νησί Kumejina ήρθαν αντιμέτωποι με το φρικιαστικό θέαμα την περασμένη Πέμπτη, αφού η άμπωτη αποκάλυψε τα πτώματα με τα μαχαιρωμένα ζώα.

Τουλάχιστον ένας ψαράς παραδέχτηκε ότι τις τραυμάτισε προκειμένου, όπως είπε, να τις βγάλει από τα δίχτυα, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Mainichi που επικαλείται το BBC.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για κακοποίηση ζώων.

«Ξέμπλεξα μερικές από τις χελώνες και τις άφησα στη θάλασσα, αλλά δεν μπόρεσα να ελευθερώσω τις βαριές, οπότε τις μαχαίρωσα για να τις ξεφορτωθώ», είπε ψαράς που διατηρεί την ανωνυμία του, σύμφωνα με το Mainichi.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αστυνομία είχε αναπτύξει δυνάμεις στο σημείο την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν είναι σαφές εάν έχει προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Είδος υπό εξαφάνιση

Οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες καταγράφονται ως είδος υπό εξαφάνιση από τις ιαπωνικές αρχές καθώς και από παγκόσμιες ομάδες προστασίας.

Είναι γνωστό ότι συχνάζουν στα φύκια και συγκεκριμένα στα φύκια έξω από την Kumejina - ένα από τα μικροσκοπικά νησιά περίπου 2.000 χιλιόμετρα νότια της ηπειρωτικής Ιαπωνίας - όπου υπάρχουν προσπάθειες προστασίας τους.

Θαλάσσιοι βιολόγοι και άλλοι εργαζόμενοι από το Μουσείο Θαλάσσιας Χελώνας του νησιού είχαν σπεύσει στην παραλία μετά την ανακάλυψη των χελωνών, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εξέλιξη από τότε.

Αρκετές από αυτές είχαν τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό τους, ενώ άλλες είχαν τραυματιστεί και στα πόδια τους. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησε το μουσείο δείχνουν τα ζώα να επιπλέουν σε ρηχά νερά.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε ένας υπάλληλος του μουσείου στην Asahi Shimbun, αναφέρει το BBC.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το επεξεργαστούμε αυτό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)