to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:50 | 19.11.2014

Διεθνή

#FreeEducation: Συγκρούσεις & συλλήψεις στη μεγάλη φοιτητική διαδήλωση του Λονδίνου (βίντεο - φωτ.)

Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν στο Λονδίνο στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων τεσσάρων ετών. Βασικό αίτημα της διαμαρτυρίας, αφορμή για την οποία ήταν η πρόσφατη αύξηση των διδάκτρων, να μπει τέλος στις περικοπές του προϋπολογισμού για την παιδεία και να αποκατασταθεί η ελεύθερη εκπαίδευση Οι φοιτητές είναι οργισμένοι από την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να αυξήσει τα δίδακτρα των πανεπιστημίων, ενώ στο πλευρό τους τάχθηκαν και άλλοι διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές δαπανών.


Το hashtag στο twitter: #freeeducation

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης (ΕΔΩ το livestraming), σημειώθηκαν συγκρούσεις μερίδας των διαδηλωτών με την αστυνομία καθώς και αρκετές συλλήψεις φοιτητών. 

«Σήμερα πραγματοποιούμε πορεία στο Λονδίνο, η οποία είναι πιθανό να είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και χρόνια», ανέφερε η οργάνωση Εθνική Εκστρατεία Ενάντια στα Δίδακτρα και τις Περικοπές (National Campaign Against Fees and Cuts) στον ιστότοπό της. «Ενδέχεται να βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός νέου κύματος φοιτητικού ακτιβισμού», πρόσθετε. Εκτός από τη σημερινή πορεία, οι φοιτητές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν και άλλες ενέργειες διαμαρτυρίας, όπως μαζικές αποχωρήσεις από τα μαθήματα και καταλήψεις πανεπιστημιακών κτηρίων.

Πριν την ένταση, η διαδήλωση παρέμεινε ειρηνική, με πάνω από 5.000 μαθητές από 40 πόλεις να διεκδικούν «ελεύθερη παιδεία» στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου.

Demonstrators march through central London November 9, 2010. Students set off to march through London on Wednesday in the latest display of anger against the government's austerity measures, with police promising a larger presence to prevent any repeat of the violence and rioting seen during the last year (Reuters/Suzanne Plunkett)

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)