to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:45 | 15.01.2013

Κοινωνία

Φραστική επίθεση χρυσαυγιτών κατά του μουσουλμάνου βουλευτή του ΠαΣοΚ Χατζηοσμάν

Τον αποκάλεσαν «πράκτορα» και «τούρκο» σε αντιπαράθεση για την τροπολογία περί ιμάμηδων


Επεισόδιο με φραστική επίθεση κατά του μουσουλμάνου βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, σημειώθηκε στην Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές φοιτητών κλπ. στο οποίο έχει κατατεθεί και η τροπολογία 15 βουλευτών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ με την οποία δίνεται η δυνατότητα να προσλαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο ιεροδιδάσκαλοι («ιμάμηδες») για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης, εξέλιξη η οποία, όπως εκτιμάται, θα αποδυναμώσει τον ρόλο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ο κ. Χατζηοσμάν, ο οποίος αντιδρά στην εν λόγω τροπολογία, όπως και άλλοι μουσουλμάνοι βουλευτές, οι κκ. Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ στην Θράκη κ. Αχμέτ Ιλχάν, δέχθηκε τα πυρά βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι τον κατηγόρησαν ως «πράκτορα».

Συγκεκριμένα ο βουλευτής κ. Π. Ηλιόπουλος είπε ότι ενώ το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών» στο νομοσχέδιο, ωστόσο θεωρεί ότι η εν λόγω τροπολογία είναι στην σωστή κατεύθυνση, αφού όπως σημείωσε, «δεν επιτρέπει να εκτουρκισθούν οι μουσουλμάνοι», ενώ επιτέθηκε στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «κι εσείς πράκτορα βγάζετε όπως βγάζει και το ΠαΣοΚ». Μάλιστα οι χρυσαυγίτες βουλευτές έδειχναν έγχρωμες φωτογραφίες του κ. Χατζηοσμάν κάτω από μια σημαία για την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Χρ. Παππάς τον αποκάλεσε «Τούρκο», λέγοντας μάλιστα ότι «στην επόμενη Βουλή θα γίνει προσπάθεια από τη Χ.Α. να μην υπάρχει ούτε ένας Τούρκος βουλευτής». Αναφέρθηκε δε σε παλαιότερο σχόλιο του «Βηματοδότη για την συνομιλία που είχε στον διάδρομο της Βουλής προ ολίγων μηνών ο κ. Χατζηοσμάν με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Χαρακόπουλο στην τουρκική γλώσσα!

Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠαΣοΚ υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας, σχετικά με την επίμαχη φωτογραφία, ότι είχε επισκεφθεί την Προύσα και πήγε στον σύλλογο δυτικοθρακιωτών, όπου υπήρχε και ένας χάρτης με την Θράκη. «Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι πράκτορας», τόνισε. Πυρά εξαπολύθηκαν και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι δια στόματος του κ. Ν. Μαριά δήλωσαν ότι «σύσσωμη η Βουλή πρέπει να καταγγείλει προσπάθειες για κοσοβοποίηση της Θράκης». Όπως είπε μάλιστα «αν υπάρχουν άνθρωποι που προωθούν την αυτονομία της Θράκης, πρέπει να καταγγελθεί». «Πρέπει να προσέξει ο καθένας πού πηγαίνει και πού φωτογραφίζεται…», πρόσθεσε.

Οι απόψεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ. Όπως είπε η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου «είναι ανεκδιήγητο να μιλούν για Τούρκους βουλευτές», ενώ εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο κ. Β. Οικονόμου εξαπέλυσε επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής. «Να μην γίνουν τα εθνικά θέματα βορά για την συλλογή ψήφων. Αφήστε τις σημαίες γιατί σας είδα να σηκώνετε την ξεφτιλισμένη σημαία της 21ης Απριλίου και είναι ντροπή αυτό», είπε προκαλώντας πανδαιμόνιο κραυγών από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής. Ενώ από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος είπε ότι «ο επικίνδυνος διαχωρισμός με βάση το θρήσκευμα και την εθνικότητα είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια σχετικά με την δημιουργία προτεκτοράτων».

Απαντώντας στις επιθέσεις που δέχθηκε ο κ. Χατζηοσμάν είπε: «Μου ζητάτε πιστοποιητικά φρονημάτων. Και βέβαια η Θράκη ανήκει στην πατρίδα μου Ελλάδα. Δεν έβαλα θέμα ανεξαρτητοποίησης. Πάντα υπερασπίζομαι την πατρίδα μου Ελλάδα».

Πηγή: Το Βήμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)