to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:58 | 01.12.2012

Διεθνή

Φραστική δυσαρέσκεια από ΗΠΑ και Βρετανία για τους νέους εποικισμούς του Ισραήλ

«Ανησυχεί έντονα» η Βρετανία, και «ελπίζει να ανακαλέσει την απόφασή του» αυτή το Ισραήλ, «οι δραστηριότητές του επέκτασης των εβραϊκών οικισμών καθυστερούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», τόνισε η Χίλαρι Κλίντον.


Αντιδράσεις από ΗΠΑ και Βρετανία για την «εκδικητική» απόφαση της  ισραηλινής κυβέρνησης που σχεδιάζει την κατασκευή 3.000 νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, και παράλληλα επισπεύδει τις άδειες για σχέδια ανέγερσης άλλων 1.000 κατοικιών.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 Την "έντονη ανησυχία του" για το ισραηλινό σχέδιο οικοδόμησης νέων κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς, εξέφρασε σήμερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος ελπίζει "να ανακαλέσει το Ισραήλ την απόφασή του αυτή".

"Ανησυχώ ιδιαίτερα με τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ισραηλινή κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκρίνει την ανέγερση 3.000 νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη", δήλωσε ο Χέιγκ.

"Η Βρετανία συνιστά στην ισραηλινή κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της αυτή", τόνισε ο βρετανός υπουργός.

ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΙ Η Χ. ΚΛΙΝΤΟΝ


 Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε το ισραηλινό σχέδιο οικοδόμησης νέων κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς, τονίζοντας ότι αποτελεί εμπόδιο στην ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους.

   "Θέλω να επαναλάβω πως αυτή η κυβέρνηση--όπως και οι προηγούμενες--έχουν καταστήσει σαφές στο Ισραήλ πως οι δραστηριότητές του επέκτασης των εβραϊκών οικισμών καθυστερούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις", τόνισε η κ.Κλίντον σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον παρουσία των ισραηλινών υπουργών Άμυνας Εχούντ Μπαράκ και Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, αλλά και πολλών αμερικανών ανώτατων αξιωματούχων.

 

   Στην ομιλία της με κύριο άξονα το Μεσανατολικό, η Χίλαρι Κλίντον απηύθυνε για μια ακόμα φορά έκκληση για "ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους κάτω από την καθοδήγηση της νόμιμης εξουσία της Παλαιστινιακής Αρχής".

   "Πρέπει όλοι να εργαστούμε για να βρούμε το δρόμο, μέσω διαπραγματεύσεων, που μπορεί να οδηγήσει στη λύση των δύο κρατών. Αυτός είναι ο στόχος μας", πρόσθεσε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.

   Η ειρηνευτική διαδικασία βρίσκεται σε αδιέξοδο τα τελευταία δύο χρόνια.

   "Πιστεύω πως ακόμα και αν δεν μπορείτε να καταλήξετε σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία που θα λύνει όλα τα εξαιρετικά περίπλοκα ζητήματα, είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να προσπαθήσει", κατέληξε η αμερικανίδα υπουργός.

Πηγή: δημοσιεύματα ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)