to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:28 | 31.01.2023

Όλγα Στέφου

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Φράνσις Φορντ Κόπολα

Θα μπορούσαμε να πιστέψουμε πως πρόκειται για κακοήθειες, αν ο ίδιος ο Θεοδωρικάκος δεν είχε αρνηθεί να δώσει έστω και μία απάντηση για τα πεπραγμένα του


(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI0

«Οι μπάτσοι πουλάνε την άσπρη σκόνη» φωνάζαμε στα συνθήματά μας, εννοώντας την άμεση εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας με κυκλώματα ναρκωτικών. Είναι περίπου η πιο δημοφιλής γκανγκστερική ταινία όλων των εποχών: δίκτυα μαφίας με άμεση εμπλοκή με την αστυνομία. Πρόκειται, φυσικά, για τον «Νονό».

Με κάποιον τρόπο, είναι κοινό μυστικό ότι η αστυνομία έχει ορισμένα διεφθαρμένα στελέχη στους κόλπους της. Αξιωματούχους ή χαμηλόβαθμους, κανένας και καμία δεν εντυπωσιάζεται από μια είδηση η οποία λέει, ναι, η ΕΛ.ΑΣ. έχει σχέσεις με τη μαφία. Κάποιοι εντός της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή, ας μην γενικεύουμε. Το έχουμε δει, εξάλλου, με τα μάτια μας να στρέφουν το κεφάλι τους αλλού μπροστά σε δοσοληψίες ναρκωτικών στα Εξάρχεια. Πολλά χρόνια τώρα.

Αλλά, βεβαίως, δεν είναι ούτε τόσο προφανές ούτε τόσο απλό. Από τη δολοφονία του Καραϊβάζ ως τη σωματεμπορία στην Ηλιούπολη, τίποτα δεν είναι ούτε προφανές ούτε και απλό. Όταν δε εμπλέκεται και το όνομα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκου, τότε μιλάμε για ακόμα ένα υπερσκάνδαλο που χρεώνεται στην αδιανόητη αυτή κυβέρνηση.

Θα μπορούσαμε να πιστέψουμε πως πρόκειται για κακοήθειες, αν ο ίδιος ο Θεοδωρικάκος δεν είχε αρνηθεί να δώσει έστω και μία απάντηση για τα πεπραγμένα του. Ο Τ. Θεοδωρικάκος έχει αναβαθμίσει κατηγορούμενους αξιωματικούς, έχει «παγώσει» τις διαδικασίες κάθαρσης που ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει δώσει καμία απάντηση για την υποτιθέμενη εμπλοκή του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου ως συνομιλητή με μαφιόζους και, γενικώς, δεν έχει απαντήσει σε απολύτως τίποτα που να αφορά την Greek Mafia, ειδικά για όσους αναφέρονται να έχουν στενή συνεργασία με τον ίδιο και το υπουργείο.

Πάνω από όλα, όμως, ο Τ. Θεοδωρικάκος απαξιώνει την ίδια τη Δημοκρατία και τα κοινοβουλευτικά όργανα. Στα ερωτήματα που έθεσε ο Παύλος Πολάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Θεοδωρικάκος υπήρξε σιωπηλός σαν ψάρι. Βέβαια, η ίδια Επιτροπή απαξιώνεται συστηματικά από την παρούσα κυβέρνηση. Όπως, δηλαδή, και η Δημοκρατία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)