to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:40 | 30.03.2019

Πολιτική

Φρ. Τίμερμανς: Θα έχω μια εποικοδομητική συνεργασία με την Ενωτική Αριστερά, στην οποία ανήκει το κόμμα του κ. Τσίπρα

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» του Φρανς Τίμερμανς, υποψήφιου των Σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


«Αν αναζητήσω συνεργασίες, θα το κάνω βεβαίως και με την ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς, στην οποία ανήκει το κόμμα του κ. Τσίπρα. Δεν βλέπω γιατί να μην έχω μια εποικοδομητική συνεργασία με την Ενωτική Αριστερά»: αυτό σημειώνει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Φρανς Τίμερμανς, υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παραπέμποντας στις κοινές θέσεις των δύο πολιτικών ομάδων σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, φορολογίας, προστασίας του περιβάλλοντος.

Ενώ στην επισήμανση της εφημερίδας ότι η Φ. Γεννηματά έχει αποκλείσει οποιαδήποτε συνεργασία με τον Αλ. Τσίπρα, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός δίνει την εξής απάντηση: «Πρόκειται για εσωτερικό ελληνικό θέμα και άπτεται στην ίδια τη Φώφη (Γεννηματά) να αποφασίσει. Σέβομαι τη θέση της, αλλά στο πλαίσιο των συνεργασιών με προοδευτικές δυνάμεις η Ενωτική Αριστερά είναι μία από τις ομάδες με τις οποίες βλέπω δυνατότητα συνεργασίας. Κατανοώ την κατάσταση στην Ελλάδα, κατανοώ τη θέση της Φώφης και τη σέβομαι, αλλά και η ίδια καταλαβαίνει ότι στην Ευρωβουλή προσπαθώ να κινητοποιήσω όσο περισσότερο γίνεται τις προοδευτικές δυνάμεις για να περιορίσουμε τους ακροδεξιούς».

«Προτεραιότητά μου είναι επίσης να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αναπτυχθεί περαιτέρω οικονομικά», διαβεβαιώνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Φρ. Τίμερμανς, θυμίζοντας παράλληλα ότι «ο κ. Βέμπερ και η πολιτική του οικογένεια μας έχουν επιτεθεί σφόδρα για το ότι βοηθήσαμε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ώστε να βγει από την κρίση».

Ερωτηθείς, τέλος, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνει λόγο για «ιστορική στιγμή το να δοθεί η ευκαιρία στη Βόρεια Μακεδονία, να αναπτύξει γόνιμες και ευημερούσες σχέσεις με τους γείτονές της, με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η προοπτική αυτή ήταν αδιανόητη πριν από δύο χρόνια», θυμίζει και καταλήγει «Γνωρίζω τη συναισθηματική φόρτιση και πόσο βαθιά είναι τα συναισθήματα των Ελλήνων, και τα σέβομαι, αλλά οι ευκαιρίες στο πεδίο της σταθερότητας, της οικονομικής ανάπτυξης είναι τεράστιες και η περιοχή τής αξίζει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις δηλώσεις Τίμερμανς σχολιάζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)