to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:53 | 30.05.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Φρ. Ολάντ: Δεν μπορώ να δεχθώ μια Ευρώπη άρρωστη

"Δεν μπορώ να δεχθώ μια Ευρώπη άρρωστη" τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του προσθέτοντας ότι "Έχουμε ένα κοινό νόμισμα να υπερασπιστούμε".


Ο Ολάντ τάχθηκε υπέρ μιας σχέσης ισορροπίας ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία που θα συνιστά στάση σεβασμού " προς τους εταίρους μας και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς".
 
Ο Φρ. Ολάντ επανέλαβε την θέση του υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου και τόνισε ότι: "Με τη Μέρκελ έχουμε συμφωνήσει ήδη σε μεγάλο αριθμό στόχων. Η ίδια δέχεται την αρχή της ανάπτυξης, όπως εγώ προσυπογράφω τη σοβαρότητα στους προϋπολογισμούς. Αυτή αντιστρατεύεται το ευρωομόλογο. Δεν λέει "ποτέ", απλώς λέει "όχι τώρα αμέσως". Αυτό μπορεί να αποτελέσει την αρχή ενός αριθμού από συμβιβασμούς».
Αναφορικά με την Ελλάδα ο Γάλλος προεδρος τόνισε ότι: «Οι Έλληνες έχουν δώσει πολλά αυτή την περίοδο» και πρόσθεσε ότι  «χρειάζεται σεβασμός και εγώ είμαι υπέρ του σεβασμού». Ο ίδιος σχολίασε τις δηλώσεις της Λαγκάρντ με την εξής φράση: «Oι Έλληνες έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο. Έχουν δώσει πολλά, με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, ή παραιτούμενοι από δικαιώματά τους».
«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες πολύ πλούσιοι που φοροδιαφεύγουν και αυτό δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος το να πούμε στους Έλληνες κοιτάξτε την κατάστασή σας συγκριτικά με τους Αφρικανούς που ζουν χειρότερα από εσάς. Όχι. Χρειάζεται σεβασμός και εγώ τάσσομαι υπέρ του σεβασμού» πρόσθεσε.

Τέλος, μιλώντας για τις επερχόμενες εκλογές δήλωσε ότι  «οι Έλληνες θα πρέπει να τοποθετηθούν ενώπιον των υποχρεώσεών τους. Προσοχή, αυτό που θα επιλέξετε την 17 Ιουνίου θα έχει συνέπειες για εσάς και για εμάς, όμως σας σεβόμαστε και εγώ σας σέβομαι και είναι προφανώς μια αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)