to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 14.07.2022

Οικονομία

Tο «φουλ απάτη pass» του Μητσοτάκη: Σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κοροϊδία

Εκττός οποιασδήποτε επιδότησης μένουν 1,7 εκατ. νοικοκυριά ή το 40% όσων ισχυριζόταν η κυβέρνηση ότι θα στηρίξει - 17 ευρώ/μήνα η μεσοσταθμική επιδότηση στους υπόλοιπους!


Οργή προκαλούν στους πολίτες τα πρώτα εκκαθαριστικά που άρχισαν να φτάνουν για το πολυδιαφημισμένο Power pass αφού τα χρήματα που θα τους επιστραφούν για τους δυσθεώρητους λογαριασμούς ρεύματος είναι ψίχουλα.

Δυσαρεστημένοι πολίτες αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα ενημερωτικά εκκαθάρισης για την πενιχρή επιδότηση που έλαβαν στους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και σχολιάζουν επικριτικά τις βαρύγδουπες υποσχέσεις κυβερνητικών υπουργών και βουλευτών που διαφήμιζαν πως το μέτρο θα αποτελέσει ασπίδα για την έκρηξη ακρίβειας στους λογαριασμούς των προμηθευτών ενέργειας.

Image

Έφη Αχτσιόγλου: «Tο “φουλ απάτη pass” του κ. Μητσοτάκη»

Ιδιαίτερα αιχμηρή είναι και η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Σήμερα επιβεβαιώθηκε η απάτη του κ. Μητσοτάκη με το “power pass” και τα δήθεν 600 ευρώ επιδότησης για το ρεύμα.

1. Εντελώς εκτός οποιασδήποτε επιδότησης μένουν 1,7 εκατ. νοικοκυριά ή το 40% όσων ισχυριζόταν η κυβέρνηση ότι θα στηρίξει.

2. Στα 2,5 εκατ. δικαιούχους που τελικά λαμβάνουν επιδότηση (εκ των 4,2 εκατ. που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση ότι θα υποστήριζε), μοιράζονται 260 εκατ. για 6 μήνες. Πρόκειται για μεσοσταθμική επιδότηση των 17 ευρώ/μήνα.

Και όλα αυτά την ώρα που οι πολίτες έχουν πληρώσει ήδη λογαριασμούς ρεύματος 4 και 5 φορές πάνω.

Με λίγα λόγια, αφού έχει συντελεστεί μία αφαίμαξη χιλιάδων ευρώ σε κάθε νοικοκυριό εδώ και πολλούς μήνες, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται τώρα ως τιμητής επιστρέφοντας λίγα ευρώ σε ένα μέρος των πολιτών. Βέβαια, από την αισχροκέρδεια ούτε που του περνάει από το μυαλό να κόψει κανένα ευρώ.

Είναι προφανές ότι μετά το “fuel pass”, το “power pass” εξελίσσεται σε “φουλ απάτη pass” του κ. Μητσοτάκη. Ας γνωρίζει όμως ότι αυτό το “pass” εξαπάτησης δεν περνά πουθενά.

ΥΓ: Όσο για τα 20 εκατ. που το Υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει πανηγυρικώς ότι θα διαμοιράσει στο μέλλον στους πολίτες, να μην παραλείψουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη γενναιοδωρία τους.

Ν. Ηλιόπουλος: «Αποκαλύφθηκε η απάτη Μητσοτάκη με το power pass, κλέβουν 10 επιστρέφουν 1»

«Σήμερα αποκαλύπτεται η νέα απάτη Μητσοτάκη με το power pass και τα δήθεν 600 ευρώ», τονίζει την ίδια στιγμή, σε on camera δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος της απάτης, η μεσοσταθμική ενίσχυση όσων εντάσσονται στο power pass είναι 17 ευρώ ανά μήνα», επισημαίνει. «Οι ελάχιστοι “τυχεροί” που θα πάρουν πίσω 600 ευρώ, είναι όσοι έχουν πληρώσει 2.000 και 3.000 ευρώ στους λογαριασμούς τους για τη ρήτρα αναπροσαρμογής», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος και υπογραμμίζει: «με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Στάσση και την παρέα του κλέβουν 10 και επιστρέφουν 1».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Σήμερα αποκαλύπτεται η νέα απάτη Μητσοτάκη με το power pass και τα δήθεν 600 ευρώ.

Από τα 4,2 εκατ. νοικοκυριά, 1,7 εκατ. μένουν τελείως εκτός οποιασδήποτε ενίσχυσης. Και τα υπόλοιπα, που έχουν πληρώσει ήδη υπέρογκα ποσά σε ρήτρα αναπροσαρμογής, θα πάρουν πίσω 30, 60 και 100 ευρώ.

Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος της απάτης, η μεσοσταθμική ενίσχυση όσων εντάσσονται στο power pass είναι 17 ευρώ ανά μήνα.

Οι ελάχιστοι “τυχεροί” που θα πάρουν πίσω 600 ευρώ, είναι όσοι έχουν πληρώσει 2.000 και 3.000 ευρώ στους λογαριασμούς τους για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Στάσση και την παρέα του κλέβουν 10 και επιστρέφουν 1.

Μην ξεχάσουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φωτεινό ηγέτη για τη φιλευσπλαχνία και τη μεγαλοκαρδία του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Φάμελλος: Κοροϊδία το Power Pass ενώ το καρτέλ ενέργειας εισπράττει ανενόχλητο υπερκέρδη με πλάτες της κυβέρνησης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)