to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φόβος πάνω από το πλοίο: Με απολογίες κατηγoρουμένων συνεχίστηκε η δίκη του Noor1

Επιβαρυντικές για τον Γιώργο Μπουρδούβαλη ήταν οι απολογίες δύο εκ των Ινδών κατηγορούμενων στη χθεσινή, προτελευταία για τη φετινή χρονιά εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών της πολύκροτης υπόθεσης των 2,1 τόνων ηρωίνης του δεξαμενόπλοιου «Noor One».


Μόνιμη επωδός στη δίκη για τους 2,1 τόνους ηρωίνης του «Noor One» έχουν γίνει οι φράσεις «φοβάμαι για μένα και τα παιδιά μου» και «παίζονται ζωές», την ώρα που οι Ινδοί κατηγορούμενοι δείχνουν τον Γιώργο Μπουρδούβαλη ως κάπτεν Τζορτζ | φωτογραφία: EUROKINISSI

___________________________________________________________________________

Επιβαρυντικές για τον Γιώργο Μπουρδούβαλη ήταν οι απολογίες δύο εκ των Ινδών κατηγορούμενων στη χθεσινή, προτελευταία για τη φετινή χρονιά εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών της πολύκροτης υπόθεσης των 2,1 τόνων ηρωίνης του δεξαμενόπλοιου «Noor One».

Τόσο ο πλοίαρχος όσο και ο υποπλοίαρχος αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Μπουρδούβαλη τον κάπτεν Τζορτζ, με τον οποίο συνομιλούσαν όσο το πλοίο ήταν εν πλω από το Ντουμπάι έως την Ελευσίνα.

Στην ερώτηση της προέδρου για το πώς κατάλαβε ότι επρόκειτο για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, ο Ινδός υποπλοίαρχος κατέθεσε πως ήταν ο ίδιος ο Μπουρδούβαλης που του το είπε στο τηλέφωνο.

Ο υποπλοίαρχος επιβεβαίωσε την αρχική του κατάθεση, αναγνωρίζοντας τους κατηγορούμενους Γιαννουσάκη, Καρτσώνη και Λάγιο ως τους ανθρώπους που ανέβηκαν στο πλοίο στην Ελευσίνα, μεταφέροντας μέρος του φορτίου της ηρωίνης, το οποίο ο ίδιος θεωρούσε σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής ότι ήταν το γνωστό... μακρύκοκκο ρύζι.

«Δεν ήξερα»

Στις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως για το πώς δέχτηκε να φορτωθεί κάποιο παράνομο φορτίο εν πλω (ως γνωστόν, τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν νύχτα μεσοπέλαγα στο «Noor One» τον Απρίλιο του 2014 από μια μικρότερη βάρκα ανοιχτά του Ομάν), ο υποπλοίαρχος δυσκολεύτηκε και αυτός να δώσει πειστική απάντηση, περιοριζόμενος να πει ότι «δεν ήξερε τι είχαν όλα αυτά τα σακιά μέσα».

Σε αυτό το σημείο δημιουργήθηκε -όπως και την προηγούμενη φορά- μύλος, με τους δύο μεταφραστές να τσακώνονται εκ νέου για το ποιος μεταφράζει πιο σωστά.

Η υπερασπιστική γραμμή των δύο συγκεκριμένων Ινδών στηρίζεται στο επιχείρημα ότι, αν ήξεραν τι ήταν μέσα στα σακιά -τα οποία κατά δήλωσή τους «δεν μύριζαν»- θα είχαν φύγει, είτε στο Σουέζ είτε στην Ελευσίνα.

Η χθεσινή μέρα ξεκίνησε με την ολοκλήρωση της απολογίας του Ινδού πλοιάρχου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε απειλές στη φυλακή από άτομα που είχαν επισκεφθεί τον Γιώργο Μπουρδούβαλη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Απειλούν εμένα και την οικογένειά μου, φοβάμαι για τη ζωή μου. Τη γυναίκα μου την απείλησαν και παίρνει χάπια. Τα παιδιά μου δεν πηγαίνουν σχολείο, γιατί φοβούνται».

Στα ίχνη τους

Την ώρα «που παίζονται ζωές» (φράση που έχει επαναληφθεί από συνηγόρους και κατηγορούμενους πολλές φορές τον τελευταίο μήνα), σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας «Το Βήμα», «στα ίχνη τριών προμηθευτών και αγοραστών των δύο τόνων ηρωίνης, από τους οποίους δύο είναι Ιρανοί και ένας Βέλγος, βρίσκονται οι ελληνικές διωκτικές και δικαστικές αρχές μετά και τη σημαντική κατάθεση εμπλεκομένου στο κύκλωμα».

Επισημαίνεται πως -σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία- οι δύο φερόμενοι ως προμηθευτές Ιρανοί αρχικά είχαν θεωρηθεί Τούρκοι.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα πάντως έχουν επικαλεστεί στον παρελθόν και οι συνήγοροι του κατηγορούμενου Αιμίλιου Κοτσώνη, που ζητούν να συσχετιστεί και η τελευταία δικογραφία που χειρίζεται η τρίτη ανακρίτρια Πειραιά για το θέμα του λαθρεμπορίου πετρελαίου, αλλά και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

tags: Noor1

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)