to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φόβος και σκοταδισμός στην τηλεχώρα

Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ


Οι 10 πληγές του Φαραώ έπεσαν πάνω μας - τα έλεγε ο Άδωνις από το καλοκαίρι: «Οι 7 πληγές του Φαραώ. Οι ακρίδες και τα βατράχια να έπεφταν στη χώρα, τέτοια ζημιά δεν θα μας έκαναν όση ο Τσίπρας».

Η ημιμάθεια που έκανε καριέρα να πουλά επιβεβαιώθηκε σε όλα... Δεν έφτανε η οικονομική κρίση, το Μνημόνιο, το ασφαλιστικό, η φορολογία, το αγροτικό. Δεν φτάνει ότι θα μας πάρουν τα σπίτια, τα κανάλια, τον σταυρό, τα θρησκευτικά, τις παραδόσεις μας, πάει και η Παναγία...

Μας έφεραν τους πρόσφυγες που είναι «σκληροί μουσουλμάνοι» παραληρεί ο θεματοφύλαξ των ελληνορθόδοξων παραδόσεων του έθνους και συνεχίζει: «Δεν υπάρχει κανένας που να μην συνδέει στην Ευρώπη το προσφυγικό με την τρομοκρατία».

Μια εικόνα χάους καλλιεργείται επιμελώς εδώ και καιρό, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, αμέσως μετά τον αποτροπιασμό που επιφέρουν, τρέχουν να υπηρετήσουν τον τζιχάντ των καναλιών.

Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Βρυξέλλες, την Ειδομένη, το προσφυγικό. Με προσχηματικό πόνο για τους πρόσφυγες, αλλά παρέα με την Ακροδεξιά της χώρας που καμαρώνει στις ηγετικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενσταλάζουν το δηλητήριο του μίσους και του φασισμού σταδιακά σε μικρές δόσεις, αλλά σταθερά, κατά τις συνήθεις πρακτικές του παρελθόντος.

Η πραγματικότητα των ανθρώπων και των στοιχείων τους διαψεύδει ανελέητα. Θέτουν ζητήματα ασφάλειας και ταυτόχρονα τρομοκρατούν... ώστε μόνοι μας να ζητήσουμε την υποταγή στα σενάρια οικουμενικών που εξυφαίνουν.

Ο κ. Πορτοσάλτε, που συχνά πυκνά παραθέτει αξιόλογες απόψεις περί επέμβασης του στρατού, μας κάλεσε μέσω του ΣΚΑΪ «να είμαστε έτοιμοι», «το κακό έχει διασκορπιστεί» και "χρειαζόμαστε μια σοβαρή πολιτική τάξη, που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας" και κατέληξε ότι τον τελευταίο χρόνο νιώθουμε ανασφαλείς γιατί "δεν έχουμε σύνορα"!!!

Ο κ. Μπογδάνος φυσικά και αναπαράγει το επίσημα (από Δήμο και Μητρόπολη) διαψευσμένο ρεπορτάζ για την εικόνα της Παναγίας, που δήθεν κατέβασαν οι πρόσφυγες στην Καβάλα, του defence-point.gr, το οποίο νωρίτερα ο δεξιός για τη Ν.Δ. αντιπρόεδρός της, ακροδεξιός για όλους τους υπόλοιπους, είχε τρέξει να σχολιάσει στο Τουίτερ ως «ισλαμική αθλιότητα. Μην τους ανέχεστε».

Ο κ. Παπαχελάς δίνει πάσα στον κ. Παπαδάκη για να ανακαλύψουν ενδοκυβερνητικές έριδες και κυβερνητική αστάθεια με αφορμή δηλώσεις που δεν έκανε ο κ. Τόσκας, ωστόσο επιμόνως ρωτήθηκε για αυτές ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Παπαδημητρίου είδε και απόειδε ότι ως ΔΝΤ κανείς δεν του έδινε σημασία και είπε να γίνει ΣΥΡΙΖΑ ανακράζοντας ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν κατεβάσει και τα παντελόνια τους στον Τσίπρα»!

Οι «νέες συνθήκες» του κ. Βορίδη, που δεν συνειδητοποιούν οι Ευρωπαίοι, θέτουν «θέμα ασφάλειας». Έτσι όρισε «τον εχθρό» και «κάθε τρομοκράτης είναι μουσουλμάνος» και καμάρωσε για την ιδεολογία της αποτροπής και του εγκλεισμού, όπως αυτή εκφράστηκε στην Αμυγδαλέζα. Έντεχνα άφησε και το ερωτηματικό του «πολιτικού κενού» να αιωρείται...

«Ο ΣΚΑΪ έχει πάρει διαζύγιο με τη δημοσιογραφία» απαντά ο Π. Σκουρλέτης στην ανελέητη επίθεση προπαγάνδας του καναλιού, που ανά τακτά (πολύ τακτά) διαστήματα αναπαράγει τις δηλώσεις της κ. Χριστοδουλοπούλου.

Ξεχάστε το «μαμά», η πρώτη λέξη που θα λένε τα νήπια πλέον θα είναι «λιάζονται».

Όσες πληγές και αν παρουσιάζονται καθημερινά διακαναλικά, όση θρησκευτική μισαλλοδοξία και εθνικά πάθη και αν επιχειρούν να εμφυσήσουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, προς απογοήτευσή τους, το αρνίο σώζεται και η θυσία ξεμακραίνει...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)