to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:47 | 07.12.2022

πηγή: news247.gr

Κοινωνία

Φόβος και πανικός στα Εξάρχεια: «Μυρίζει δακρυγόνο μέσα στο ασανσέρ»

Ένοικος της πολυκατοικίας της οδού Μεσολογγίου περιγράφει στο NEWS 24/7 τα όσα έζησε το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη, όταν άνδρες των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνο μέσα στην είσοδό της - Γράφει η Συραγώ Λιάτσικου


Μεσολογγίου 17. Λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σημείο όπου ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του δολοφόνου του και ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, βρίσκεται μια πολυκατοικία που το βράδυ της Τρίτης (6/12) γέμισε με ομίχλη από χημικά, όταν άνδρες των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα μέσα στην είσοδό της.

"Ακόμα και σήμερα ολόκληρη η πολυκατοικία μυρίζει δακρυγόνο, με το που βγει κάποιος στους διαδρόμους και στο ασανσέρ νιώθει το κάψιμο στη μύτη και τα μάτια του" λέει στο NEWS 24/7 ένοικος της πολυκατοικίας που παρέμεινε εγκλωβισμένη κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας μόνη της, μέσα στο διαμέρισμά της.

Η εκτεταμένη χρήση χημικών για μία ακόμη φορά στην περιοχή των Εξαρχείων μετά την πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο αποτυπώνεται σε πολλά στιγμιότυπα που κατέγραψαν φωτορεπόρτερ αλλά και κάτοικοι σε αναρτήσεις τους στα social media. Σε ένα από τα βίντεο που προκαλεί την οργή των κατοίκων, άνδρες των ΜΑΤ φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο για τους εγκλωβισμένους στην πολυκατοικία και να πετούν δακρυγόνα μέσα στην είσοδό της. Την σκηνή κατέγραψε ένοικος της πολυκατοικίας από το θυροτηλέφωνο που διαθέτει κάμερα, και το ανέβασε στο twitter.


"Από τις 7 περίπου το απόγευμα, ο πεζόδρομος της Μεσολογγίου, έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη. Πετούσαν ελικόπτερα συνεχώς ρίχνοντας φως μέσα στα σπίτια και ακούγονταν κρότου λάμψης από μακριά" περιγράφει η ένοικος της πολυκατοικίας στο NEWS 24/7.

Ελικόπτερο της ΕΛΑΣ ρίχνει φως σε σπίτια των Εξαρχείων


"Λίγο αργότερα, γύρω στις 8:30 - 9:00, βρισκόμουν στο μπαλκόνι μου που βλέπει στον πεζόδρομο και εκείνη την ώρα έριξαν μια κρότου λάμψης πολύ κοντά, κάτω από το σπίτι. Πανικοβλήθηκα πάρα πολύ, στη συνέχεια έπεσαν και πολλά χημικά. Τα θυροτηλέφωνα της πολυκατοικίας διαθέτουν κάμερες οι οποίες βλέπουν στην είσοδο οπότε κοίταζα ανά τακτά διαστήματα από την κάμερα. Κάποια στιγμή πέτυχα αυτό που απεικονίζεται και στο βίντεο, δηλαδή τα ΜΑΤ να κρατούν την εξώπορτα και να πετούν δακρυγόνα μέσα στην πολυκατοικία."

Στη συνέχεια, η ένοικος της πολυκατοικίας, μεταφέρει στο NEWS 24/7 το κλίμα που υπήρξε στο εσωτερικό του κτίσματος, όπως τα έζησε πίσω από τις κλειστές πόρτες: "Εντωμεταξύ κάποιοι διαδηλωτές είχαν μπει μέσα στο κτήριο για να προστατευτούν από την καταδίωξη των ΜΑΤ και από το διαμέρισμά μου τους άκουγα που ασφυκτιούσαν από τα χημικά. Κάποια στιγμή άκουσα ότι κάποιος κάλεσε το ΕΚΑΒ, αλλά δεν γνωρίζω αν κάποιος τραυματίστηκε η οτιδήποτε, απλά ότι ήρθε το ΕΚΑΒ και προσπαθούσε να βρει ποιος είναι ο άνθρωπος που κινδυνεύει."

Η πολυκατοικία της Μεσολογγίου το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη

[Η πολυκατοικία της Μεσολογγίου το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη - NEWS 24/7]

"Μετά την επίθεση των ΜΑΤ, είδα από το μπαλκόνι τρία περιπολικά που είχαν σταθμεύσει το ένα ακριβώς κάτω από την πολυκατοικία και τα άλλα Μεσολογγίου και Μεταξά. Υπήρχαν και άνδρες των ΜΑΤ απέναντι από το μνημείο του Αλέξη" συνεχίζει.

"Η κατάσταση χθες σου προκαλούσε φόβο και πανικό. Είναι αδιανόητο να μην μπορείς να βγεις έξω από το σπίτι σου" είπε τέλος.

Η είσοδος της πολυκατοικίας της οδού Μεσολογγίου σήμερα έχει μια σχεδόν κανονική όψη. Το μαύρο σημάδι μόνο στα σκαλιά της θυμίζει σε όσες μένουν εκεί τα συναισθήματα που έζησαν το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη.

Η περίπτωση της πολυκατοικίας αυτής δεν είναι ωστόσο η μόνη που έκανε τους ανθρώπους που βρέθηκαν στα Εξάρχεια να νιώσουν εγκλωβισμένοι από την εκτεταμένη χρήση χημικών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα και των όσων συνέβησαν στην οδό Σόλωνος, όπου η ΕΛ.ΑΣ. επέτρεψε κανονικά την κυκλοφορία και επικράτησε το απόλυτο χάος, ενώ κινδύνευαν πολίτες που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την "ομίχλη" από χημικά και φωτιές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)